MHP’li Vural: Artık haberleşme özgürlüğümüz hukuk teminatı altında değildir

MHP’li Vural: Artık haberleşme özgürlüğümüz hukuk teminatı altında değildir
21 Şubat 2014 11:30

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “PKK ile bir harita üzerinde anlaştın mı? Bu haritanın içinin doldurulmasıyla ilgili süreçlerin 30 Mart’tan sonra gerçekleştirileceğini ifade ettin mi?” diye sordu.

 

 

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP’yi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirerek şöyle dedi:

 

“PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da Adalet ve Kalkınma Partisi’yle birlikte oluşturduğu fiili bir kurtarılmış bölge ve özerklik. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a bir soru soruyorum. PKK ile bir harita üzerinde anlaştın mı? Bu haritanın içinin doldurulmasıyla ilgili süreçlerin 30 Mart’tan sonra gerçekleştirileceğini ifade ettin mi?

 

 

Maalesef AKP çözüm süreci adı altında bu bölgeleri PKK’ya terk etmiştir. Özerkliğin kurdelasını da bölücülerle birlikte kesmeyi planlamaktadır. Cumhuriyetin içinde kaçak bir inşaata hukuk dışı bir inşaata izin verilmesinin mümkün olmadığını bu millet kendi iradesiyle ortaya koyacaktır. Hükümet kendi çalıp kendi oynamaktadır. Hükümet kendi çalıp kendi oynamaktadır. Hem çalıyorlar hem oynuyorlar, tablo budur. Seçim şarkılarına bile o emek veren o sanatçının iznini almadan izansızca kullanma iradesini bile gösterebiliyorlar.”

 

KÜRŞAD VE 40 YİĞİDİNİ TEMSİL EDER, 40 HARAMİLERİ DEĞİL

 

“Dombıra’nın AKP’nin seçim şarkısında kullanılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Vural, “Kürşad ve 40 yiğidini temsil eder, 40 haramileri değil yani. Ama her şeyden önce böylesine bir eseri izin almaksızın hukuk dışı bir şekilde çalanların cüretini ortaya koyması bakımından son derece önemli. Yakışmaz, Dombıra yakışmaz. Kürşat ve 40 yiğidi ilgilendirir, 40 haramileri savunanları kesinlikle o müziğin ruhuna aykırıdır. Bu hukuki bir süreç olmuştur. Hem çalıyorlar hem oynuyorlar. Bana Adalet ve Kalkınma Partisinin kılavuzları ve Recep Tayyip Erdoğan’ı hatırlatan tek şey var, beraber yürüttük biz bu yolsuzluğu, beraber paylaştık yağan dolarları” dedi.