MHP'li Büyükataman: Başbakan, zevali gelen karınca misali kanatlandı

MHP'li Büyükataman: Başbakan, zevali gelen karınca misali kanatlandı
16 Mart 2013 15:50

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, müzakere süreci nedeniyle AKP’nin oy kaybettiğini iddia ederek, “AKP zihniyetinin sonunun yaklaştığını Başbakan Erdoğan, hepimizden daha iyi hissetmekte. Bu yüzden son günlerde zevali gelen karınca misali kanatlandı” dedi.

 

 

MHP Bursa İl Teşkilatı’nın Gönlüferah Otel’de düzenlediği ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ mitingi değerlendirme toplantısına, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Başkanlık Divan üyeleri Tuğrul Türkeş, Oktay Öztürk, Atilla Kaya, Mevlüt Karakaya, Ruhsar Demirel, Celal Adan ve milletvekilleri katıldı.

 

 

 

 

Türkiye genelinde 9 ilde düzenlenecek mitinglerle ilgili açıklama yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ilki 23 Mart’ta Bursa’da ‘Kuruluş’ adıyla yapılacak mitinglerin, İzmir’de ‘Bayrak’, Adana’da ‘Vatan’, Erzurum’da ‘Birlik’, Konya’da ‘Türkçe’, Elazığ’da ‘Kardeşlik’ , İstanbul’da ‘Demokrasi’, Samsun’da ‘Kurtuluş’ ve Ankara’da ‘Türkiye’ Mitingi olarak gerçekleşeceğini duyurdu. Açık hava toplantılarında tek parti anlayışını millete şikayet edeceklerini belirten Büyükataman, mitinglerin iktidara uyarı ve milleti uyanışa davet olacağını ifade etti.

 

 

 

“LABORATUVAR IRKÇILIĞI YAPILIYOR”

 

 

Tüm halkı mitinglere davet eden Büyükataman, konuşmasında hükümetin İmralı ile görüşmelerini de eleştirdi. Büyükataman, “Başbakan Erdoğan, kavram kalpazanlığına başlamış, terör örgütünün adını ‘Kandil’ terörist başının adını ‘İmralı’ ve bölücülere boyun eğip, taleplerini yerine getirmenin adını ise ‘Barış süreci’ olarak değiştirdi. Başkanlık hayalleri uğruna iktidarın birçok yetki ve görevi fiilen bölücü başına devredilerek, teröre tamamen teslim olundu. Bölücübaşı anayasada yapılacak olan külli veya cüzi değişikliklerin karar mercii haline geldi. AKP’nin ayaklar altına aldığı doğrudan Türk milletidir. Dün, Türk milletini 36 parçaya bölerek etnik unsurlara ayıran, laboratuvar ırkçılığı yapan Erdoğan’ın bugün ‘Türk ve Kürt bir bütünün birbirinden ayrılmaz parçalarıdır’ diyen milliyetçilere savaş açması ise sadece siyasetinin pespayeliğinin göstergesi. Aynı zamanda ironinin de doruk noktasıdır” diye konuştu.

 

 

 

“MÜZAKERE ŞEHİT ANNELERİYLE YAPILMALI”

 

 

“Müzakere bir fikir alışverişidir. Teröristlerle, hainlerle fikir alışverişi yapılamaz” diyen MHP Genel Sekreteri Büyükataman şöyle devam etti:

Yapılacak müzakere şehit anneleriyle, alınacak fikir ve akıl şehit anneleriyle olmalı. Başka her yol aziziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktan öteye gitmekle kalmayacak, ülkemizin bölünmesi yönünde atılmış birer adıma dönüşecek. AKP zihniyetinin sonunun yaklaştığını Başbakan Erdoğan, hepimizden daha iyi hissetmekte. Bu yüzden son günlerde zevali gelen karınca misali kanatlanmıştır. Fakat durum hiçte Erdoğan’ın yansıttığı gibi değil. Çünkü barış zırvası ile alakalı olarak sürekli ‘İktidarım pahasına’ kalıbıyla başlayan cümleler Erdoğan’ın, ihtiyaç duymadığını ima ettiği o oylara hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Yaşanan büyük oy kaybı ve istifalar sonucunda AKP Büyükşehirlerimiz başta olmak üzere tüm illerimizde oy ve iye dilenciliğine soyunmuştur.”

Büyükataman’ın konuşmasının ardından partililer ilçeleri ziyarete gittiler.