MHP’li Adan: Davul Davutoğlu’nun boynunda, tokmak Erdoğan’ın elinde

MHP’li Adan: Davul Davutoğlu’nun boynunda, tokmak Erdoğan’ın elinde
23 Ağustos 2014 15:06

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Çankaya bundan sonra bizzat Erdoğan’ın ihtiraslarının, egosunun ve baskılarının merkezi haline gelmiştir. Davul Sayın Davutoğlu’nun boynunda, tokmak Sayın Erdoğan’ın elindedir” dedi.

 
Adan yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında oluşan tablonun, Başbakan Erdoğan’ın kendi siyasi ikbali için gözünü kırpmadan her şeyi harcayabilecek bir ruh hali içinde olduğunu gösterdiğini belirtti. Türkiye’nin yeniden daha koyu bir alacakaranlık kuşağına girdiğini ileri süren Adan, “Anayasaya meydan okurcasına görevine devam eden Sayın Başbakan bildiğini okumakta, ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hukukla, hakkaniyetle, teamüllerle dalga geçmektedir. Bütün Türkiye adeta Sayın Erdoğan’ın ihtiraslarına hizmet için dizayn edilmektedir. Devletin bütün kurumları ve çalışanları kendilerini AKP’ye mahkûm ve mecbur hissetme noktasına gelmişlerdir. Bu durumdan ciddi biçimde endişe duymaktayız” dedi.

 

 

UZAKTAN KUMANDALI BAŞBAKAN

 

 

AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun liderlik için değil Erdoğan’ın politik operasyonlarının “taşeronluğu” için seçildiğini iddia eden Adan şunları kaydetti:

 
“Çankaya bundan sonra bizzat Sayın Erdoğan’ın ihtiraslarının, egosunun ve baskılarının merkezi haline gelmiştir. Davul Sayın Davutoğlu’nun boynunda, tokmak Sayın Erdoğan’ın elindedir. Uzaktan kumandalı, sanal bir Başbakan ister istemez Çankaya’nın kontrolü altında olacaktır. Sıfır sorun kandırmacasıyla ülkemizi bölgenin oyuncağı haline getirenler, korkarız ki Türkiye’nin içini de halef selef işbirliği ile karıştıracaklardır. Bundan sonra iç ve dış politikada ‘stratejik derin’ sorunlar Türkiye’yi beklemektedir.”

 

 

SİZ DAHA NEYİN MÜZAKERESİNİ YAPIYORSUNUZ?

 

 

Adan, seçim sonrasında terör örgütünün hain saldırılarının da artmaya başladığını ifade etti. “Anlaşılan o ki kapalı kapılar ardında karşılıklı iltifatlarla başlayan ‘cicim ayları’ son bulmuştur” diyen Adan, AKP’nin ve Erdoğan’ın birkaç oy uğruna ve şirin görünmek adına kendi elleriyle besleyip büyüttüğü “canavarın”, milletin karşısına daha da büyük bir bela olarak çıktığını belirtti. Adan şöyle devam etti:

 
“Terörist heykelleri dikiliyor, bayrağımız gönderden indiriliyor, ilçe merkezlerinde emniyetin lojmanlarına roket atar atılıyor. Soruyoruz, siz daha neyin müzakeresini yapıyorsunuz? 23 yaşındaki teğmenimiz şehit edilirken, siz hangi demokratik süreçten bahsediyorsunuz? Çözüm adı altında şımaran, palazlanan teröristlerin hainliklerinin vebali AKP yöneticilerinin boynundadır. Milletimizi çözüm adı altında kandıranlar, çözüm adı altında memleket topraklarını teröriste teslim edenler, kendi siyasi ikballeri için evlatlarımızı terörist karşısında savunmasız hale getirenler bunun hesabını vereceklerdir. Teröristle kol kola girip ülkemizi her türlü hain kurguya açık hale getirenlerden TBMM çatısı altında da, Çankaya’da da bunun hesabı sorulacaktır.”