Mersin'de nükleer santral tepkisi sürüyor

Mersin'de nükleer santral tepkisi sürüyor
5 Ocak 2013 15:33

Mersin’de bir araya gelen nükleer karşıtları, Türkiye’nin ilk nükleer santralini Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Beldesi’nde kurmaya hazırlanan Rus sermayeli Akkuyu NGS A.Ş.’nin bilgilendirme bürosunun önünde ‘Protesto nöbetini’ sürdürdü.

 

 

Atatürk Caddesi’nde bir araya gelen yaklaşık 100 çevreci, ‘Nükleere inat yaşasın hayat’, ‘Nükleerle savaş insanla barış’, ‘Mersin uyuma Akkuyu’ya sahip çık’ sloganları atarak, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde Balıkçı Barınağı karşısındaki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin bilgilendirme bürosuna kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında çevik kuvvet polisi önlem aldı. Burada çevreciler adına konuşan Uğurcan Akyıldırım, Mersin’de ve Türkiye’de nükleer santral yapımına karşı olduklarını belirterek, şöyle dedi:

 

 

 

Emperyalist sermaye ve yerli işbirlikçileri yer altı ve yer üstü kaynaklarımıza saldırarak, halkımızın ve çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışmaktadır. Ak Parti tarafından “Enerjide bağımlılığı son vereceğiz” diye pazarlanan Akkuyu Nükleer Santrali personeli ve ham maddesi ile ülkemizi daha çok dışa bağımlı hale getirecektir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.”

 

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Sebahat Yıldırım da, yaklaşık 15 gündür sürdürdükleri nöbet nedeni ile büyük baskı gördüklerini söyledi.