Mersin Büyükşehir Belediyesi esnaf ve yoksula nefes oldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi esnaf ve yoksula nefes oldu!
4 Nisan 2020 09:59

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren dar gelirlilere ve esnafa nefes aldıracak destek ve önlem paketini açıkladı. Geliri olmayan ya da çok düşük gelirli ailelerin 10 metreküpe kadar olan su kullanım ücretlerini Büyükşehir Belediyesi ödeyecek. Nisan ayında meskenlerde sayaç okuması yapılmayacak, son 1 yılın ortalaması alınarak fatura kesilecek. Son 1 yılda 0-75 metreküp su kullanan işyerlerine Nisan ayında fatura düzenlenmeyecek.

 

 

İlk etapta 200 bin sağlık paketi ile 120 bin gıda paketi yurttaşlara ulaştırılıyor. 8 bin 500 Halk Kart sahibi ailenin yardımları Nisan ayı başında yatırılacak. Büyükşehir Belediyesi 156 yataklı tesisi ücretsiz olarak sağlık çalışanlarına tahsis edecek. Büyükşehir, ihtiyaç halinde sahra hastanesi kuracak, bir tesisini hastaneye dönüştürecek planlamayı da yaptı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını riski geçene kadar geliri olmayan yoksul vatandaşların 10 metreküpe kadar su kullanımlarından ücret alınmayacağını açıkladı. Başkan Seçer, bu süreçte su sayacı okuması yapmayacaklarını, mesken abonelerinin son 1 yıl içindeki su kullanım bedellerinin ortalamasının fatura edileceğini, son 1 yıl ortalaması 0-75 metreküp arası olan işyerlerine ise fatura düzenlenmeyeceğini duyurdu. Günde 3 bin 500 haneye sıcak yemek ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Seçer, 120 bin gıda yardım paketi, 200 bin sağlık paketi hazırladıklarını ve dağıtıma başlandığını söyledi. Başkan Seçer, belediyenin sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu ifade etti.

 
Fotoğraf: Twitter