Merkel’den hükümet kurma çalışmaları için ön görüşme

Merkel’den hükümet kurma çalışmaları için ön görüşme
11 Ekim 2013 09:35

Almanya’da 22 Eylül’de yapılan genel seçimlerden birinci parti olarak çıkan Hıristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU), Yeşiller Partisi yöneticileri ile ön görüşme için bir araya geldi.

 

Almanya’da yapılan seçimlerin kesin sonuçları açıklandı. Alman televizyon kanalları 22 Ekim’de ilk toplantısını yapacak mecliste Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) için 311, Sol Parti için 64 ve Yeşiller için ise 63 milletvekili bulunacağını aktardı. Resmi seçim sonuçlara göre oyların yüzdre 34.1?ini alan CDU ile yüzde 7.4?ünü alarak toplam yüzde 41.5 oy oranına sahip Hıristiyan Demokratlar iktidar arayışlarını sürdüyor.

 

Federal Meclis Kampüsunde ki Parlamenter Topluluğu binasında yapılan görüşmeye CDU ve CSU’nun 14, yüzde 8.4 oranında oyu bulunan Yeşiller Partisi’nin 8 temsilcisi bir araya geldi. Başbakan Angela Merkel’in de yer aldığı ön görüşmeye katılan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile  Eşbaşkan Claudia Roth sonuçtan umutlu olduklarını söyledi. İki parti arasında sorun oluşturan enerji, aile ve vergi politikası konularında görüş ayrılıklarının giderilmesine çalışıldığı belirtildi.

 

Koalisyonun en büyük ortakları CDU ve CSU’nun 14 Ekim’de yüzde 25.7 oy oranına sahip SPD ile hükümet kurmak için ikinci görüşmede bulunacakları açıklandı.