Melih Gökçek AKP’den bakan olacak!

Melih Gökçek AKP’den bakan olacak!
6 Kasım 2013 13:30

Yaklaşan seçimler öncesinde AKP’de en büyük sürpriz Ankara’da yaşanacak. Geçtiğimiz günlerde yeniden adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, aday yapılmayacak. Erdoğan, son anda bir değişiklik yapmazsa Gökçek’i, Binali Yıldırım’ın yerine Ulaştırma Bakanı yapacak.

 

AKP’de yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken en büyük sürpriz Ankara’da yaşanacak. Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; 20 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, bu seçimlerde aday yapılmayacak.

 

GÖKÇEK ULAŞTIRMA BAKANI OLACAK

 

Gökçek Belediye Başkanlığı yerine yapılacak kabine revizyonunda dışarıdan bakan olarak atanacak. Erdoğan’ın kabinede Gökçek için düşündüğü koltuk ise İzmir’den aday olmasına kesin gözüyle bakılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın koltuğu. Son anda bir değişiklik olmazsa önümüzdeki günlerde yapılacak kabine revizyonunda Gökçek, Ulaştırma Bakanı olacak.

 

Erdoğan’ın bu kararı almasının altında Gökçek’in başarısızlığı yatmıyor. Tam tersine Erdoğan, Gökçek’in Ankara’da AKP’ye kazandırdığı oy potansiyelini başka bir isimle değerlendirmeyi planlarken, Gökçek’i de bakanlık koltuğuyla ödüllendirmeyi düşünüyor.

 

MUHALİF SESLER KISILACAK

 

Başbakan Erdoğan bu şekilde, özellikle ODTÜ’de yaşananların ardından Gökçek’e karşı parti içinde yükselen muhalif sesleri de kısmayı hedefliyor.

 

Erdoğan, Gökçek’in Ulaştırma Bakanı yapılmasının ardından Ankara adayı yapılacak ismi ise belirlemesine rağmen sır gibi saklıyor.

 

Kaynak: Rotahaber