Mehmet Ali Birand 'günah çıkarttı'

Mehmet Ali Birand 'günah çıkarttı'
7 Haziran 2012 11:05

Bakanların katılmak için bbirbiriyle yarıştığı cemaat organizasyonu Türkçe Olimpiyatları, Fethullah Gülen günlerine döndü. Son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gülen’in Türkiye’ye gelmesine duyduğu özlemi anlattı.

Bir haftadır Türkiye’nin farklı illerinde AKP iktidarının desteğiyle büyük izleyici kitlelerine ulaşan cemmaat organizasyonu Türkçe olimpiyatları, Fethullan “Gülen Günlerine döndü. Organizasyona katılmakta birbiriyle yarış eden bakanlar Gülen’e övgü dizmekte de büyük bir yarış sergiledi.

BİRAND DA GÜNAH ÇIRAKTTI
Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği gecede TRT Genel Müdürü ibrahim Şahin, Garo Mafyan, Kayahan, Anjelika Akbar, Ahmet Özhan, Meehmet Akbay, Polat Yağcı, Hamdi Alkan, Işın Karaca,  Mustafa Sandal, Necati Şaşmaz ve Melahat Gülses’ten oluşan jüride yer alan gazeteci Mehmet Ali Birand da günah çıkartarak “Bir zamanlar bu okulları kapatmaya çalışıyorduk. Demek ki çok büyük hataymış. Bu okullar gittikçe yeşeriyor. Bizim de onları kucaklamamız gerekiyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

BAKAN NÖBETİ SÜRÜYOR
Önceki gece olimpiyatların İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen finalinde de bakkan nöbeti sürdü. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğru Günay ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağıış cemaat okullarını ne kadar takdir ettiklerini anlatırlarken, fikir babası Gülen’e dua etmeyi ihmal etmedi. Cemaatin kumpanya olimpiyatlarının Tokat ayağında katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün cemaati “Belki de dünyanı en güzel sivil toplum kuruluşu hareketidir. Bizim milletimizin içinden çıkmış bir faaliyettir” diye tarif etti.