Meclis’te 30 personele 17 Aralık soruşturması

Meclis’te 30 personele 17 Aralık soruşturması
26 Ağustos 2014 11:09

MHP’nin soru önergesine yanıt veren TBMM Başkan Vekili Yakut, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra TBMM’de 30 personel hakkında soruşturma açıldığını söyledi. 18 incelemenin tamamlandığını belirten Yakut, 12 soruşturma işleminin sürdüğünü kaydetti.

 

 

TBMM Baş­kan Ve­ki­li Sa­dık Ya­kut, 17 Ara­lık ta­ri­hin­den iti­ba­ren 30 per­so­nel hak­kın­da di­sip­lin in­ce­le­me­si ve so­ruş­tur­ma baş­la­tıl­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Açı­lan so­ruş­tur­ma­lar­dan 18’i­nin ne­ti­ce­len­di­ği­ni ifa­de eden Ya­kut, 5 ki­şi hak­kın­da uyar­ma, 5 ki­şi hak­kın­da ise kı­na­ma ce­za­sı ve­ril­di­ği­ni kay­det­ti.

 

 

MHP MEC­Lİ­S’­E TA­ŞI­DI

 

 

MHP Kü­tah­ya Mil­let­ve­ki­li Alim Işık, 17-25 Ara­lık ta­rih­le­rin­de ya­pı­lan yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yon­la­rın­dan son­ra TBMM mer­kez ve taş­ra teşkilatların­da ça­lı­şan ba­zı per­so­nel üze­rin­de bas­kı ya­pıl­dı­ğı­ id­di­ala­rı­nı Mec­lis gün­de­mi­ne ta­şı­dı. 17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rı son­ra­sın­da Mec­lis ça­lı­şan­la­rı hak­kın­da açı­lan so­ruş­tur­ma­la­rı ve ne­ti­ce­le­ri­ni sor­du.

 

 

Işı­k’­a ce­vap TBMM Baş­kan Ve­ki­li Sa­dık Ya­ku­t’­tan gel­di. Ya­kut, 17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rın­dan son­ra ça­lı­şan­la­ra bas­kı ya­pıl­dı­ğı yö­nün­de ken­di­le­ri­ne ya­pı­lan bir baş­vu­ru ol­ma­dı­ğı­nı be­lirt­ti. 30 per­so­nel hak­kın­da di­sip­lin in­ce­le­me­si ve so­ruş­tur­ma iş­le­mi ya­pıl­dı­ğı­nı ifa­de eden Ya­kut, “18 adet di­sip­lin in­ce­le­me­si ve so­ruş­tur­ma iş­le­mi so­nuç­lan­mış olup 5 ki­şi hak­kın­da uyar­ma, 5 ki­şi hak­kın­da kı­na­ma ce­za­sı uy­gu­lan­mış­tır. 9 adet di­sip­lin in­ce­le­me­si ve so­ruş­tur­ma iş­le­mi so­nu­cun­da her­han­gi bir iş­le­me ge­rek du­yul­ma­mış­tı­r” de­di. Ya­kut ha­len 12 adet di­sip­lin in­ce­le­me­si ve so­ruş­tur­ma iş­le­mi­nin ise de­vam et­ti­ği­ni vur­gu­la­dı.

 

 

TBMM’DE 1560 DANIŞMAN VAR

 

 

Sa­dık Ya­ku­t’­un ver­di­ği ra­kam­la­ra gö­re TBMM’­de top­lam 5.012 ki­şi ça­lı­şı­yor. Ça­lı­şan per­so­ne­lin 1.998’i kad­ro­lu, 1.416’sı 4-C sı­nı­fın­dan ge­çi­ci per­so­nel, 1.560’ı ise da­nış­man kad­ro­sun­da yer alı­yor. 38 ki­şi ise baş­kan­lık di­va­nı ve ko­mis­yon baş­kan­lık­la­rın­da yer alan ge­çi­ci gö­rev­li­ler­den olu­şu­yor.

 

 

50 POLİS TAYİN İSTEMİŞTİ

 

 

17 -25 Ara­lık rüş­vet ve yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­nun ar­dın­dan em­ni­yet­te baş­la­tı­lan kı­yım TBMM’­ye de uzan­mış. Mec­li­s’­te gö­rev ya­pan 50 ci­va­rın­da mü­dür, amir ve po­lis me­mu­ru gö­rev sü­re­le­ri ta­mam­lan­ma­dan ha­zi­ran ve tem­muz ay­la­rın­da baş­ka yer­le­re ta­yin edil­miş­ti. Polislerin hak­la­rın­da açıl­mış bir so­ruş­tur­ma olmaması dikkat çekmişti.