Meclis’in çalışma takvimi belli oldu!

Meclis’in çalışma takvimi belli oldu!
12 Mart 2023 09:12

Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı, Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. Seçim kararına karşın Meclis’in toplanmasında engel yok ama çalışma takviminin 10 Nisan’ı geçmesi beklenmiyor.

 

 

Bu tarih milletvekili aday listesinin YSK’ye verileceği tarih. AK Partili yetkililer hazırlanan yeni listelerde kendini göremeyen milletvekillerini Meclis’te çalıştırmanın imkanı olmayacağına dikkat çekiyor, “Meclis milletvekili aday listeleri açıklanmadan önce çalışmalarını tamamlar. Yoksa Mecliste yoklama bulamayız zaten” diyor.

 

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre AK Parti grubunun nisan ayının ilk haftasına kadar çalışmasını öngördükleri Meclis’in gündemine göre Çevre Kanunu Teklifi, Afet Yeniden İmar Fonu Kurulması, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Kanun Teklifi, 7. Yargı Paketi, Orman Kanunu Teklifi, Optisyenlik Kanun Teklifi ile bazı uluslararası sözleşmeler görüşülecek. Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi için “Uzlaşma olmadı, şu ortamda zor” deniliyor. CHP’li 2, HDP’li 1 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili komisyon raporlarının da uzun savunma süreleri nedeniyle görüşülmesinin çok mümkün olmadığı, dönem sonu geldiği için kalabileceği kaydediliyor.