Mansur Yavaş İYİ Parti’den aday olacak; Yenimahalle, Çankaya’da CHP, Keçiören, Gölbaşı’nda ise İYİ PARTİ desteklenecek…

Mansur Yavaş İYİ Parti’den aday olacak; Yenimahalle, Çankaya’da CHP, Keçiören, Gölbaşı’nda ise İYİ PARTİ desteklenecek…
5 Ekim 2018 08:30

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ bugün köşesinden, Ankara ile ilgili çok ilginç bir iddia ortaya attı. Demirağ’ın yazısındaki o bölümleri aynen satırı satırına paylaşıyoruz:

 

 

Gelelim Ankara’ya… Geçtiğimiz dönem sandık oyunları ile kazanan Melih Gökçek artık yok. Gökçek’in kendisine has bir tabanı vardı. Mustafa Tuna ranta dayalı bu yapıyı dağıttı. Aralarında ciddi bir çatışma olduğunu bilmeyen yok. Başkentlilerin gönlünde Mansur Yavaş ismi var. AKP’ye karşı sonuç alabilecek en güçlü aday. CHP’de bazı kesimler Yavaş’a soğuk bakıyor. Mansur Bey’in adresi büyük ihtimalle İYİ Parti olacak. İlçeler de önemli elbette. Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Altındağ CHP’ye; Keçiören, Etimesgut, Gölbaşı, Kazan, Polatlı, Sincan, Kızılcahamam gibi ilçelerde İYİ Parti’ye oyların geçmesi bekleniyor.

 

Sonuçta bunlar gazeteci olarak edindiğimiz izlenimlerden oluşmakta. Ekim ayı sıcak ve uzun geçecek. Tek adam rejimine son vermeye seçmen karar vermişse oyların mecrasına da, gönül ittifakına da şekil vermeyi becerir. Burada asıl sorumluluk parti genel merkezinin yetkililerine düşüyor. Sağduyuyu kaybetmeden, bireysel hesapları bir kenara bırakıp, parlamenter rejime dönüş için her türlü fedakârlıktan kaçınılmamalıdır…

 

index

Kaynak Yeniçağ: CHP’nin İzmir adayı Uğur Dündar mı? – Yavuz Selim DEMİRAĞ