Mansur Yavaş: Bunlar mevsimlik vatansever

Mansur Yavaş: Bunlar mevsimlik vatansever
1 Mayıs 2023 16:14

Manisa’da Alaşehir ilçesinde halka seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’nin seçimi kazanmak için korku ve iftira politikası yürüttüğünü söyleyerek, “Bunlar mevsimlik vatansever. Yeri gelir milliyetçiliği ayakların altına alır, yeri gelir başının üstüne koyar; Bizim milliyetçiliğimiz 7 yaşımızda neyse ölünceye kadar da aynı gidecek.” dedi.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Manisa Alaşehir’de vatandaşlarla buluştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Yavaş’a CHP Grup başkanvekili Özgür Özel, CHP’li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve Millet İttifakı’nın Manisa’daki milletvekili adayları eşlik etti.

Meydanda vatandaşlara seslenen Mansur Yavaş, seçimin AK Parti için büyük kayıplara neden olabilecek bir seçim olduğunu ifade etti.

 

 

“BU NEFRET DİLİNİ BU SEÇİMDE YERİN ALTINA GÖMECEĞİZ”

 

 

‘Millet Buluşmaları’ adı altında gerçekleştirilen mitingde konuşan Yavaş, anketlerde Millet İttifakı’nın oyları yükseldikçe tehditlerin arttığını belirterek şöyle konuştu:

*Nefretin olmadığı bir dil kazanacak. 2019 seçimlerinde önce küçümsediler. Ama sonra bir baktık ki anketlerde oylar yükseldikçe tehditler çoğaldı.

*Üstten bakarak konuşmalara başladılar. Gelir gelmez işçileri çıkaracaklar dediler, neden çıkaralım. Geçen Adıyaman’daydık, orada da bunlar gelirse hepinizi devlet dairelerinden atacaklar diyorlar.

*Bunları korku söyletiyor, anket sonuçları söyletiyor. Bu nefret dilini bu seçimde yerin altına gömeceğiz

*Bunca yıl neredeydiniz? Biz yardımları kesecektik ya Ankara’da 200 bin aileye düzenli olarak doğalgaz parası yatırıyoruz hesaplarına. Şimdi biz size doğalgaz vereceğiz ücretsiz diyorlar.

*Yaz geldi, ücretsiz verecekler. Seçimden sonra devreye girecek aile destek sigortası ile ihtiyacı olanların masrafları karşılanacak.

*Her evde yemek pişecek, her ev ısınacak. En güzel örneği Millet İttifakı belediyeleridir. Bunlar gelirse 3 koyunu güdemez diyorlardı. Hani yardımları kesecektik? Şimdi de aynılarını söylüyorlar” diye konuştu.

 

 

“MUHAFAZAKAR KESİMİN GÖZÜNÜ BAĞLADILAR”

 

 

*Onların yönetim tarzı bu. Bir oğluna televizyon bir oğluna spor kulübü. Ankara’nın kaynaklarını oraya harcadılar. Sakın ha bize oy vermezseniz sol kazanır dediler. Muhafazakar kesimini gözünü bağladılar. Soyguna devam ettiler.

*Şu anda 2019 rakamlarıyla 5 milyar lira yolsuzluk dosyası savcılıkta bekliyor. Ayın 15’inden sonra yönetim değişecek, kapanacak hiçbir dosya kalmayacak. Tüm hak yiyenlerden hesabı sorulacak. ‘Bizim size verecek hesabımız yok, yukarıya veririz’ diyorlar.

*Orada zaten vereceksiniz. Ama burada yaptıklarınızın hesabını mutlaka vermeniz lazım. Önemli olan tüyü bitmemiş yetimin hakkı. Atmadıkları iftiralar kalmadı.

*Mansur Yavaş seçilirse sayaçları PKK okuyacak dediler. Biz seçildik geldik, o çözüm sürecinde zorla söktükleri T.C. tabelaları geldik yerine çaktık.

“Bunlar mevsimlik vatansever. Yeri gelir milliyetçiliği ayakların altına alır, yeri gelir başının üstüne koyar ; bizim milliyetçiliğimiz 7 yaşımızda neyse ölünceye kadar da aynı gidecek.” diyen Yavaş konuşmasının devamında, 14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kala Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’na yönelik suçlamalarının arttığı ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: