‘Listelere öfke, yanlış kararlar aldırtmasın’

‘Listelere öfke, yanlış kararlar aldırtmasın’
13 Nisan 2023 08:19

Korkusuz yazarı Can Ataklı, milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından, CHP’nin listesinde yer alan bazı isimlere karşı duyulan rahatsızlıkla ilgili, “Listelere öfke, yanlış kararlar aldırtmasın” uyarısı yaptı.

 

 

Altılı Masa’daki DEVA, Gelecek, Saadet partisi ve Demokrat Parti’nin adayları CHP listelerinden aday gösterildi. Bu isimlerden bazıları CHP tabanından tepki topladı. Korkusuz yazarı “Listelere öfke, yanlış kararlar aldırtmasın” başlıklı bugünkğ yazısında muhalif seçmene şöyle seslendi:
“Açık söyleyeyim: CHP’nin listesinin tümüne baktığımda içime sinmiyor. Ancak bu seçim bildiğimiz gibi bir seçim değil. Demokratik olarak parlamentoyu belirlemeyeceğiz. Ucube bir rejimin gidip gitmemesini oylayacağız. Bu nedenle kendini muhalif hisseden herkesin iyi düşünmesi gerek. Adaylara veya CHP sırtından Meclis’e taşınacak olan isimlere bakarak toptan bir karar vermek yanlış olacaktır. Muhaliflere tavsiyem şudur: Öfkeniz ne olursa olsun, bu sistemin bitmesi için cumhurbaşkanı adayına kesinlikle oy vermek ama parlamento seçiminde dilediği partiye evet demektir.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.