Kutup ayıları konser provasını bastı

Kutup ayıları konser provasını bastı
10 Eylül 2013 20:57

Greenpeace üyesi bir grup, Haliç Kongre Merkezi’nde pir petrol şirketini 90’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Levent Yüksel ve Sezen Aksu konseri öncesi Kutup Ayısı kostümleri giyerek eylem yaptı.

 

Levent Yüksel’in prova yaptığı sırada havada, “Kuzey Kutbu’nda petrol sondajına son” pankartı taşıyan paramotor dolaşırken, karada da kutup ayısı kostümleri giyen eylemciler vardı.

 

Shell’in 90’ıncı yıldönümü nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya gelen Shell çalışanları Greenpeace üyelerinin eylemi ile karşılaştı. Havadan ve karadan eş zamanlı olarak başlayan eylemde Greenpeace üyesi bir grup, petrol şirketi Shell’in Kuzey Buz Denizi’ndeki petrol arama uygulamalarını protesto etti. Haliç’ten motorla kongre merkezinin iskelesine yanaşan 2 kutup ayısı kostümü giyen eylemciyi, kongre merkezi önünde, “Uzak Dur” yazılı pankartlar taşıyan Greenpeace üyeleri, karada eylem sürerken, havada da bir paramotor, “Kuzey Kutbu’nda petrol sondajına son” pankartı taşıdı.

 

Öte yandan Kongre Merkezi yakınında bulunan bir binaya da, “Kuzey Kutbu’ndan Uzak Dur” yazılı dev bir pankart asıldı. Kongre Merkezi’nin güvenlik görevlileri kutup ayısı kostümü giyen eylemcileri engellemeye çalışsa da, konserin düzenleneceği alana girmesine engel olamadı. Konser alanına geçiş sırasında kısa süreli arbede yaşandı. Ancak konser başlamadan önce son bulan eyleme güvenlik güçleri müdahale etmedi.