Kötü niyetli, manipulatif bir anket

Kötü niyetli, manipulatif bir anket
11 Mart 2016 17:30

Bugün bir anket yayınlandı.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Anket sonuçlarına göre…

 
1-CHP tabanında, “Deniz Baykal Genel Başkan olsun” diyenlerin oranı yüzde 52.1, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin oranı yüzde 40

 
2-MHP’de, “Devlet Bahçeli Genel Başkan olsun” diyenlerin oranı yüzde 58.5, Meral Akşener Genel Başkan olsun diyenlerin oranı yüzde 27 imiş.

 
Anketin başka sonuçları da var ama benim üzerinde durmak istediğim özellikle bu iki sonuç…

 
Zira bu sonuçlar AKP’nin tezleri ve onların tercihleri.

 
Şöyle ki…

 
1-Erdoğan ve Hükümet Baykal’ın CHP’nin başına geçmesi durumunda AKP’yi en zayıf karnı ve en büyük günahları olan, PKK’nın çözüm süreci denen şey esnasında adım adım şehirlere yerleşmesine izin vermek, Suriye’de savaş çıkarmak, sınırımızdan içeri milyonlarca, bir kısmı da terör amacıyla gelmiş, mülteci doldurmak, mülteci akınını Esad’ı yıkabilmek için teşvik etmiş olmak gibi konularda AKP’ye destek vereceğini ve AKP’yi bu konuda sıkıştırmayacağını düşünüyorlar. Kılıçdaroğlu’nu ise, Kürt tezlerine yakın buluyorlar.

 
Baykal’ın Sünni olmasını kendi politikalarını desteklemesi açısından bir altyapı olarak telakki ediyorlar.

 
CHP’nin başında nasıl birinin olması gerektiği konusundaki görüşlerimi ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başı için uygun olmadığını düşündüğümü biliyorsunuz.

 
Ama AKP’yi, milli diye lanse ettiği, gerçekte vatana zarar ve vatanı tehdit eden konularda destekleyen Baykal’nın CHP için alternatif hale getirilmesini desteklemem de beklenemez.

 
Anketin bu sonucunun doğruluğuna gelince, bir ölçüm yapmadım ama tabanda Baykal eğiliminin ağırlıkta olduğu izlenimi edinmiyorum.

 
Ve, bu konuda tabanın eğilimin ne olduğunu gerçekte bilinmiyor.

 
Bunu merak edenler bunun ölçümünü en makul ve akıllı şekilde yapmaya çalışmalı.

 
2-MHP’de Devlet Bahçeli çok ağırlıklı olarak destekleniyor, Meral Akşener’in desteği çok zayıf sonucuna gelince, bunun da böyle olmadığından hemen hemen eminim. Ve, bu anket sonucu da AKP’nin tercihi doğrultusunda manipule edilmiş.

 
AKP MHP’nin başında kesinlikle Bahçeli’nin kalmasını istiyor ve muhaliflerin yönetimi ele geçirmesinden yarasanın ışıktan korktuğu gibi korkuyor.

 
Bahçeli, zira, hiçbir etkili muhalafete yapamadığı gibi hükümete karşı, sık sık da, “Milli konularda hükümeti destekliyoruz” gibi millilikle asla ilgisi olmayan, vatana doğrudan zarar kapsamındaki hükümet eylemlerine destek veriyor.

 
Ama MHP’nin başına muhaliflerden birisi geçtiğinde Erdoğan ve hükümeti Bahçeli ile olduğu gibi rahat olmayacağını çok çok iyi biliyor.

 
Hülasası bu anketin sonuçları AKP tercihlerinin anket haline getirilmesinden başka birşey değil.

 
ORTALIK SAHTEKARLIK DOLU

 
Valla yalaka çok gördüm de, astrolojiyi bu iş için kullanana da geçen akşam Habertürk’de rastladım.

 
Bir astrolog çıkarmışlar ekrana, diyor ki, “bilmem ne gezegeni bu sene bilmemneyi ekileyecek, bu etki ile Erdoğan başkan olacak, bilmemne venüsünün etkisiyle Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız gibi başarılı olacak.”

 
Artık ortalık öyle bir halde ki, astrolojiyi bile kirlettiler yalakalık yapabilmek için.

 
Heryerden sahtelik ve sahtekarlık fışkırıyor.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Bozdoğan Kemeri sessiz bir tanıktır
Demek ki bir değişiklik yok
Özgür Özel’i yakından tartmak istiyor