Kosova’da KDTP’ye karşı kurulan KTB’ya KDTP’den koalisyon ortaklığı teklifi

Kosova’da KDTP’ye karşı kurulan KTB’ya KDTP’den koalisyon ortaklığı teklifi
27 Ağustos 2013 10:33

Kosovalı Türklerin 2’nci partisi olan Kosova Türk Birliği – KTB, 3 Kasım tarihinde düzenlenecek olan yerel seçimlere katılacağını açıkladı.

 

Bundan önceki seçimlerde 2 Bin’e yakın oy aldıklarını söyleyen KTB Başkanı Rişt Hanadan, 3 Kasım’da yapılacak olan yerel seçimlerde oy oranını daha da yükselteceklerini söyledi. Hanadan, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak Kosova Demokratik Türk Partisi’nden (KDTP) koalisyon ortaklığı teklifi aldıklarını da söyledi.

 

Merkezi Mamuşa’da bulunan Kosova Türk Birliği Partisi merkezi binasında düzenlenen toplantıda Hanadan, Partinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Geçen dönem yapılan yerel seçimlerde 2 Bin’e yakın oy aldıklarını ifade eden Hanadan, 3 Kasım tarihineki seçimler için sıkı çalışacaklarını söyledi. Hanadan, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Kosova Demokratik Türk Partisi’nden koalisyon ortaklığı teklifi aldıklarını söyledi. Seçimleri kazanmaları halinde belediyede 2 müdürlük ve belediye başkan yardımcılığı teklifinde bulunduklarını söyleyen Hanadan, teklifi değerlendirdiklerini ancak seçmenin buna karşı olmasından dolayı kabul etmeyeceklerini söyledi.
Bu yıl 3 Kasım tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilk defa 3 Türk siyasi parti katılacak.