Koray Aydın'dan Devlet Bahçeli'ye 29 Ekim eleştirisi

Koray Aydın'dan Devlet Bahçeli'ye 29 Ekim eleştirisi
1 Kasım 2012 15:28

Türk televizyonunda gazeteci Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Meydanlara inip milleti uyaracaklarını kaydeden Aydın, cemaatçi olmadığını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim törenlerinde doğru davranmadığını, 6 ay içinde Türkiye’nin en güçlü gençlik örgütü MHP Gençlik Kolları’nı kuracağını, kaset olaylarının sorumlusunun Ak Parti olmasına karşın, komplonun sorumlularının ortaya çıkarılması konusunun takip edilmediğini ileri sürdü.
 

-BAHÇELİ’YE 29 EKİM ELEŞTİRİSİ-
 
Koray Aydın, Devlet Bahçeli’nin Ulus’ta yapılan 29 Ekim kutlamaları konusundaki tavrını şu sözlerle eleştirdi:
 
“Hükümet kriz çıkarmada mahir. Hiç kriz çıkmaması gereken bir konuda bana göre hükümet kriz çıkardı. Ben burada muhalefet partisini suçlamıyorum. Muhalefet partisi taraftarları veya o düşünceyi benimseyen insanlar bunu heyecanla coşkuyla kutlama haline dönüştürmek isteyebilirler. ‘İstihbarat geldi’ diye ne olduğu belli olmayan bana göre art niyet taşıyan insanları baskılayarak onları farklı bir yere oturtacak anlayışın tezahürü olarak ortaya konan hükümet tavrını ben benimsemiyorum. Müdahale edilmemiş olsaydı bir şey olur muydu? İnsanlar Anıtkabir’e kadar yürürler, bayraklarını sallayıp marşlarını söyleyerek dağılıp giderlerdi. Gerginleştirenin hükümet olduğunu görmemiz lazım. Alanlar demokratik hakların kullanılması için gereklidir. Ben Devlet Bey’den farklı olarak diyorum ki ben toplumsal muhalefetin liderliğini yapacağım.”


 
-“ÖRGÜT KORKUTULDU”-
 

Kongre sürecinde örgütün korkutulduğu imasında bulunan Koray Aydın, “Milletvekilleri ayrı sandıkta oy kullanacak. Milletvekilleri grubunun siyasi mücadele alanına girmesini doğru bulmuyorum. İl ilçe örgütlerinin de destek açıklamaları yapan pozisyonuna düşürülmesini de doğru bulmuyorum. Çok zorlanarak imza koydular. Bu doğru bir yol değil. İmza atarlar çünkü korkarlar” dedi.
 
-“MHP TEK KİŞİYLE YÖNETİLİYOR “-
 

MHP’nin tek kişiye dayalı bir yapı olarak yönetildiğini belirten Aydın, “Devlet Bey’le ayrışmanın nedeninin bir tanesi de erken seçim kararıdır. Ben o zaman Grup Başkanvekiliydim, televizyondan duydum. Tek başına kararı aldı bu kararı. Ben duymadım duyan da olmadı. Şu anda da hiçbir şey değişmedi. Partinin organları çalışmıyor, partinin kurulları işlemiyor. Parti tek kişinin aldığı kararla yürüyor, tek kişiye dayalı bir yapı olarak sürüyor. Biz böyle bir düzene karşıyız” ifadelerini kullandı.
 

-“650-750 ARASINDA OY ALACAĞIM “-
 

Canlı yayında MHP kongresinde alacağı oy sayı hakkındaki tahmini de açıklayan Aydın, “Kongreyi kazanacağımdan eminim. 650 ile 750 arasında oy alacağım. O bandın arasında oy alacağımdan kesin eminim” dedi.
 
“Devlet Bahçeli Ülkücüleri sokağa dökmedi. Devlet adamlığı sergiledi, sokak siyaseti yapmadı. Ülkücüleri sokağa mı dökeceksiniz?” sorusuna Aydın şu karşılığı verdi:
 
“Olayların en şiddetli olduğu dönem 1991-1995 arasıydı. Ben o zaman MHP Trabzon milletvekiliydim. Sokağa çıkma istidadının en yoğun olma ihtimalinin yüksek olduğu dönemdi. Çünkü artık PKK şehirleri ele geçirmişti. Böyle bir dönemde dahi çatışma olmadı kimse sokağa çıkmadı. Türkeş Bey sorumlu siyasetçi gibi davranarak ‘Biz ne kadar Türksek onlar o kadar Türk, onlar ne kadar Kürtse biz de o kadar Kürdüz’ söylemini geliştirerek, yatıştırıcı birleştirici ortak paydaları öne çıkaran ayrışma unsurlarını göstermeyip birleşme unsurlarını öne çıkaran bir üslup benimsedi ve tavrı güttü. Hatırlayın, o zaman Erdal İnönü’nün Milliyet gazetesinde manşetten demeci yayınladı. ‘Eğer Türkeş Bey bu dönemde biraz bu işi kaşıyan siyaset gütseydi, MHP tek başına iktidar olurdu’ diye bir açıklaması olup Türkeş Bey’e teşekkür ettiği yazısı çıktı. Türk milliyetçiliğinin bu olaylar karşısında sorumluluk tavrını ortaya koyan çizgidir bu.”
 
-“BU ÇİZGİYİ DEVLET BEY DEVAM ETTİRDİ”-
 

Devlet Bahçeli’nin de bu çizginin içinde yetişmiş bir insan olduğunu belirten Aydın, “Bu çizgiyi devam ettirdi Devlet Bey. Aynı sorumluluk anlayışını ülkesini seven insanın sorumluluğu daha fazladır. Daha dikkatli olacak daha özenli olacak. Daha çok içine atacak. Sinirini sabrını daha çok zorlayacak. Bu anlayışı Devlet Bey de devam ettirdi. Şu anda Türkiye’de bu işin asla kışkırtma meselesi haline dönüşmemesinin arkasında MHP çizgisinin devamı vardır” dedi.
 
-“YAPICI MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI DEVAM EDECEK”-

 
Kendisinin de o çizgiyi devam ettireceğini belirten Aydın “Ben de o geleneğin içinden gelen ben Türkeş Bey vefat ettiği zaman Genel Sekreteriydim, ikinci adamıydım. Daha sonra Devlet Bey’e de Genel Sekreter oldum. Bu çizgi, MHP çizgisidir. Sorumluluk sahibi milliyetçilik anlayışının gereğidir bu. Bu yapıcı milliyetçilik anlayışı elbette devam edecek. Ülkemize aşkla bağlı olan insanlar olarak kardeş kavgası çıkabilecek zeminin oluşmasını nasıl düşünebiliriz? Bize bu söylenmemeli bile, aklına gelmemeli” dedi.


 
-“CEMAATLE BAĞIM BAĞLANTIM YOK”-
 
“Cemaat iddiası havada boş bir sözdür. Bunu bütün MHP camiası biliyor. Kaldı ki öyle bir şey olsa ben onu söyleyecek bir siyasetçiyim. Benim gücüm rahatlığımdan geliyor. Düşündüğümü, hissettiğimi çok rahat söyleyen bir insanım. Bundan da güç alıyorum, benim öyle cemaatle bir bağım bağlantım yok. Sabah namazıyla işe başlayacağız cümlesini slogan olarak kullandık ama çok şey ifade ettiğini düşünüyorum. Bu bizim iş yapma aşkımızı heyecanımızı gösteriyor.”