Koray Aydın yola çıktı

Koray Aydın yola çıktı
26 Temmuz 2012 11:02

DENİZLİ’de partililer tarafından büyük bir coşkuyla kucaklanan Koray Aydın, “MHP iktidarının şafağının sökeceği günler çok yakın” dedi. Denizli girişinde 500 araçlık bir konvoyun coşkulu karşılaması sonrasında delegeler ve partililerle birlikte iftar yapan Koray Aydın, MHP’nin ayağa kalkmak ve milletin sözcülüğünü üstlenmek gibi önemli bir görevi olduğunu söyledi. Koray Aydın iftar yemeğinden sonra Denizli Üst Kurul Delegeleri’yle istişare toplantısı yaptı. Civar illerden gelen delegelerin de katıldığı toplantıda “değişim” ana vurgu konusu oldu. >- 4’te Tabandan yükselen “değişim” talepleri üzerine MHP Genel Başkanlığı’na hazırlanan Koray Aydın ilk olarak Denizli teşkilatıyla buluştu Koray Aydın “Değişim” meşalesini yaktığı Denizli’de partililerle kucaklaşıp tek başına MHP iktidarını müjdeledi.

Tabandan yükselen “değişim” talepleri üzerine MHP Genel Başkanlığı’na hazırlanan Koray Aydın ilk olarak Denizli teşkilatıyla buluştu. Denizli’de partililer tarafından büyük bir coşkuyla kucaklanan Koray Aydın, “MHP iktidarının şafağının sökeceği günler çok yakın” dedi

DELEGE DEĞİŞİM DİYOR

Koray Aydın, AKP iktidarının Türkiye’yi içine soktuğu bataklığa işaret ederek, ” Onun için MHP’nin ayağa kalkmaya, milletin sözcülüğünü üstlenmeye, olup biteni vatanın her karış toprağma giderek bu büyük millete anlatma görevini yapmak bizlere düşer. Bu idrak ve şuurla hareket etmek mecburiyetinde oluşumuzu hiç birimiz aklımızdan çıkartmayalım. Bu görevin bizim üzerimizde olduğunun bilincinde şuurunda hareket edelim. Önümüzdeki dönem Türk milletinin önünde MHP’nin iktidar şafağının söktüğü günler olur. Allah bize o günleri gösterir” dedi. MHP’de 4 Kasım Büyük Kongresinde Genel Başkan adayı olması beklenen Trabzon Milletvekili Koray Aydın,Denizli’de partililerin verdiği iftar yemeğine katıldı. Denizli’ye gelişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Aydın, 500 araçlık konvoyla iftar yemeğinin verildiği Göveçlik Kültür Evi’ne geldi. Partililerle iftar yemeğini yedikten sonra bir konuşma yapan Koray Aydın, Türkiye’nin içinden geçtiği olumsuz süreçten ülkeyi kurtaracak olanların yine Milliyetçi Harekete gönül vermiş kişiler olacağını kaydetti. 4 Kasım’da Genel Başkanlığa aday olması beklenen Koray Aydın iftar yemeğinden sonra Denizli üst kurul delegelerinin tamamına yakınıyla istişare toplantısı yaptı.Toplantıya Denizli üst kurul delegelerinin yanı sıra çok sayıda ilçe başkanı ve parti kademelerinde görev yapan isimler katıldı.Civar illerden gelen delegelerinde katıldığı toplantıda “değişim” ana vurgu konusu oldu. Koray Aydın, istişare toplantısında, “Kızıl emperyalizmin Türkiye’yi yutmaya çalıştığı dönemi” hatırlatarak, ” O dönemde büyük bir yiğitliği temsil ettik. Şimdi de başaracağız.Cenab- Allah çalışana verir” dedi.

Milliyetçi Hareketin önce iç barışı sağlayacağına işaret eden Aydm, “millet yiğit bir hareket arıyor. Onun için milletimize kendimizi anlatacağız. Samimi olacağız. Proje üretip. Çok çalışacağız” diye konuştu.

Koray Aydın’a eski il başkanı İbrahim Ekiz tarafından şehrin simgesi horoz hediye edildi.Ekiz, “biz bu horozu hiç susturmadık” dedi. Denizli’den seçilen 20 üst kurul delegesinin 16’sının desteğini alan Koray Aydın, “birlik beraberlik ” istedi. Denizli’den Koray Aydın’a gelen desteğin daha da artabileceği belirtildi.

Aydın: Özlenen MHP iktidarıyla geleceğiz Koray Aydın, iftar yemeğinde gazetecilerin, MHP’nin 4 Kasım’daki kongresinde genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik sorularını da cevapladı. MHP Trabzon Milletvekili ve Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, “Biz daha ideali kurultaylarda aramayacağız da nerede arayacağız? Bu demokratik bir” hakkımız bizim. Bu hakkımızı Türk milleti adına bir iktidar özlemi içerisinde yanıp tutuşan MHP adına kullanmak istiyoruz” dedi. Kasım ayında yapılacak olan kurultayın MHP tarihi açısından oldukça önemli bir kurultay olduğunu kaydeden Aydın, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların MHP’ye çok önemli görevler yükleyeceğini söyledi.

Kurultayların taze bir başlangıç, yeni bir umut ve heyecan olduğunu kaydeden Aydın, şöyle konuştu: “Bunlar demokratik platformlardır. Biz şunu arzu ediyoruz, bu kurultay süresince MHP camiası birbiri ile kucaklaşsın bütünleşsin. İnanıyoruz ki, bu kurultayda yarışanlar olmayacaktır. Çünkü biz ülküdaşlık hukuku ile birbirimize bağlıyız. Bu kurultay sürecinin MHP’nin birliğine, bütünlüğüne hizmet edecek bir süreç olmasını temenni ediyoruz. Dilimiz barış dili, kardeşlik dili olmalı. Biz kimse ile yarışmıyoruz, yarıştıklarımız bizim kardeşlerimiz, ülküdaşlarımız. İlçelerde de yarış oluyor, illerde de. Orada yarışanların hiçbiri hain değil. Daha iyiyi, daha mükemmeli, daha güzeli, daha ideali arama arayışıdır. Biz daha ideali kurultaylarda aramayacağız da nerede arayacağız? Bu demokratik bir hakkımız bizim. Bu hakkımızı Türk milleti adına bir iktidar özlemi içerisinde yanıp tutuşan MHP adına kullanmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde devamında neler olacağını hep birlikte yaşayacağız.”

Aydın, yapılacak olan kurultay ile MHP’nin yeniden kendi küllerinden doğarak asli cevherinde, kendine iktidar yolu arayan, iktidar rotasına girmiş, güçlü bir hareket olarak milletin önünde bir toplanma merkezi olacağını belirtti. Bu kongreyi milliyetçi hareketin kendi çizgisi içerisinde ayağa kalkış kongresi olarak gördüklerini dile getiren Aydın, “Biz partimizi yöneten tüm kıymetlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlılığımızı bildiriyoruz. Bu bir birleşme, bütünlük, bir araya gelme kongresidir. Bizim, bizi yöneten insanlarla hiçbir alıp veremediğimiz yok. Onlar da partiye hizmet etmiş değerli insanlardır, etmeye de devam edeceklerdir. Ama bir demokratik hakkın kullanılması sürecinin bu kongrede yaşanacağı bugünden anlaşılmaktadır. Çünkü bu bir sel olmuştur. Anadolu’dan her tarafta akış bulmuştur” diye konuştu

Salih Erbeyin (MHP Denizli eski Milletvekili) Siyasi partiler iktidar olmak için kurulur. MHP 1969 yılında kurulan bir parti. MHP ile birlikte siyasi hayata başlayan ya da MHP’den sonra siyasi hayata katılan partiler tek başına iktidar oldu. DP tek başına iktidar oldu. Onun yerine kurulan AP iktidar oldu. ANAP iktidar oldu. DYP iktidar oldu. Hocanın arka kapıdan çıktılar dedikleri 3 dönemdir iktidar… Ülkücülerin iktidarı ne zaman olacak? MHP’nin iktidar vakti gelmedi mi? Tabana bunu sormak gerekir. Tabanın isteği de bu. iktidarın ilk alternatifi olmamız lazım. Değişim ufak değil daha büyük bir şekilde olacak. Eğenin ayranı kabardı şimdi, iktidara gidiyoruz şimdi.

Türk milletinin geleceğini tehlikede görüyoruz. Dünya Türklüğü şu anda büyük sıkıntıda. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. MHP’nin de içindeki durumdan kurtulması için yeni bir kana ihtiyacı var. Yeni bir lider, yeni bir gidişat Türk milletini geleceğe hazırlayacak yeni bir ekole ihtiyaç var. Koray Aydın bey, bu ekolü temsil eden güçlü bir kimlik güçlü bir profil. Kendisini biz öncelikle MHP’nin genel Başkanı daha sonrasında 21. yy. Türk milletinin lideri olarak görmek istiyoruz.

Kemal Yapsu (Baklan ilçe Başkanı) MHP’de değişim başlamalı. Değişimin şart olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar olmalıydı. Bir farklılık olacağını düşünüyorum. 1999 yılındaki MHP’ye bir dönüş olur, daha olumlu bir MHP imajı milletin gözünde olacaktır.

Özer Küçükçalık (Honaz ilçe Meclisi Üyesi Üst Kurul Delegesi) Partinin birlik bütünlüğü için böyle yemeklere ihtiyacı var. Koray beyin ileriki süreçte genel başkan adaylığından dolayı kutluyoruz ve yanındayız. Olumlu değerlendiriyoruz. MHP’de bir değişim mutlaka olması lazım.

Ali Semerci (Honaz ilçe Başkanı Üst Kurul Delegesi) Koray Bey’in Denizli’den başlamasına çok sevindim. MHP’de geri dönüşü olmayan bir değişim süreci başlamıştır. Koray Bey’in aday olmasını zaten herkes bekliyordu. Meşale Denizli’de yakılmış oldu. Hayırlı olsun.

Mehmet Averi (Serinhisar ilçe Başkanı Üst Kurul Delegesi) Koray Bey’in girişimi değişim için ilk adım olabilir. Bir değişimin olması gerektiğini düşünen kişilerdenim. Değişim olursa bence bir hareketlilik olur. Bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Denizli’deki iftarın evsahipliğini yapan Denizli milletvekili Salih Erbey’in ve il eski başkanı İbrahim Ekiz, Koray Aydın’a tam destek verdi. Erbey ve Ekiz delege tercihinin Koray Aydın’dan yana olduğunu söyledi.

Veli Çıtışlı (Tavas ilçe Başkanı Üst Kurul Delegesi) Kongre sürecinde hayırlısı olmasını istiyoruz. Değişim şart aslında. Biz bu dava için yola çıktık. Bu davada a şahsı, b şahsı önemli değil. Taban değişimden yana.

Mustafa Çetin (Buldan ilçe Başkanı) Bir değişimin içindeyiz, biz değişimden yanayız. Değişimin de taraftarıyız. MHP’de bir değişiklik olursa değişime doğru ilerleme olur. Şu anki genel başkanımız kötü değil ama halk tutmadı. Değişim, yeni kan istiyor siyaset, millet. Bu gerekliyse bunu yapmak zorundayız. Tabanın “Değişim” arzusuna kulak vererek harekete geçen Koray Aydın Denizli’de “Hoşgeldin Efsane Bakan” sloganlarıyla karşılandı. Aydın’nın partililerle kucaklaşması sırasında duygulu anlar yaşandı.