Kızartma Kokusu Nasıl Geçer?

Kızartma Kokusu Nasıl Geçer?
25 Mayıs 2018 11:49

Biliyorsunuz ki evde kızartma yaptıktan sonra özellikle mutfağı ağır bir koku kaplıyor, bir türlü de geçmek bilmiyor.

 

Biliyorsunuz ki evde kızartma yaptıktan sonra özellikle mutfağı ağır bir koku kaplıyor, bir türlü de geçmek bilmiyor. Hatta neredeyse 24 saat sonra dahi kızarmış yağ kokusu mutfağınızın içinde gezecektir. Kimi zaman yatak odanıza, salona ve hatta kıyafetlerinize dahi kızartma kokusu sinebilir. Aslına bakarsanız bazı pratik bilgiler aracılığıyla bu durumun önüne geçmek ve kızartma kokusunu ortadan kaldırmak mümkün.

Kızartma Kokusu Nasıl Geçer?

Başlamadan Önce Havalandırın: Kızartmaya geçmeden önce mutlaka havalandırma yapın. Önce camları açın, havanın doğrudan içeri girmesini sağlayın.

Diğer Odaları Kapayın: Yakındaki odaların kapılarını kapatırsanız kızartma kokusunun içerideki diğer odalara dağılmasına engel olursunuz.

Hızlıca Temizleyin: Yemekle ve kızartmayla işiniz bittikten sonra bir an önce temizliğe geçin. Belki pek havanız olmayacak fakat kızartma bulaşığı ne kadar etrafta kalırsa, koku da o kadar kalıcı olacaktır.

Sirke – Su Karışımı: Bir bardak suyu ve bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırarak birkaç dakikalığına kaynatın. Bu karışımın içine limon dilimleri ya da defneyaprağı ekleyebilirsiniz. Bu karışım kızartma kokusunu almakta bire birdir.

Kurabiye Pişirin: Kulağa garip gelebilir ama bazen derin kızartma kokusunu kaldırmanın en iyi yolu biraz kurabiye pişirmektir. Taze pişmiş kurabiyelerin kokusu her zaman için kızartmayı bastıracaktır.

Siz de bu ipuçları ve pratik bilgiler aracılığıyla mutfağınıza sinen, giderek daha rahatsız edici hâle gelen kızartma kokusundan kurtulabilirsiniz.

Benzer bilgiler ve ipuçları için kadinso.com sitesini incelemenizi öneririz.