‘Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla uğurlamak istiyoruz’

‘Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla uğurlamak istiyoruz’
14 Haziran 2023 08:21

Almanya merkezli DW Türkçe’ye konuşan CHP’li bir yetkilinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasına yönelik, “Genel başkanımızı alkışlayarak uğurlamak istiyoruz” dediği öğrenildi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifası yönündeki değişim talepleri, hem parti içinde hem de parti dışında gündemdeki yerini koruyarak devam ediyor. Birçok isim, Kılıçdaroğlu’nun partiyi kurultaya taşıyarak değişim mesajını kendisinin vererek çekilmesi gerektiği fikrini dile getiriyor.

Almanya merkezli DW Türkçe’ye konuşan bir CHP yetkilisi, “Genel başkanımızı alkışlayarak uğurlamak istiyoruz. Yeni tartışmaların, yerel seçimler öncesi CHP’ye zarar vereceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Bazı CHP kurmayları ise Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmesi taraftarı ve kurultayda CHP liderinin aday olarak gösterileceğini ifade ediyorlar.

DW Türkçe’nin aktardığına göre birçok CHP yöneticisi, Kılıçdaroğlu’nu adaylıktan vazgeçirmeye çalışıyor. Milletvekilleri ve belediye başkanları da kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek bir değişim talebini iletmek ve bu değişimi kendisinin yönetmesini istemek amacıyla çaba sarf ediyor.