Kılıçdaroğlu’ndan ‘tüzük’ hamlesi!

Kılıçdaroğlu’ndan ‘tüzük’ hamlesi!
17 Ağustos 2023 08:35

Değişim tartışmalarının devam ettiği CHP’de gözler bir yandan da tüzük çalışmasında. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, değişim çağrılarına tüzük hamlesiyle yanıt verecek. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanın seçileceği kurultaydan önce tüzük kurultayını toplaması planlanıyor.

 

 

 

ÖNCE TÜZÜK KURULTAYININ OLMASI BEKLENİYOR

 

 

CHP Tüzük Komisyonu, 1 milyon 300 bin parti üyesinden 10 Eylül’e kadar tüzükte yer almasını istedikleri düzenlemelere ilişkin görüş istemişti. Süreç devam ediyor. Komisyon gelen öneriler masaya yatırılarak, bir tüzük taslağı hazırlayacak. Taslak tüzük kurultayında oya sunulacak. Genel başkanın seçileceği kurultaydan önce tüzük kurultayının toplanması planlanıyor. Tüzükte ise devrim nitelinde değişikliklerin yapılması beklentisi var.
KÖKLÜ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI?

 

 

Komisyona iletilen talepler arasında dikkat çeken öneriler yer aldı. “Önseçim olmalı. Milletvekili ve belediye başkanları bütün üyelerin katılımıyla önseçimle belirlenmeli. Milletvekili ve belediye başkanlarına dönem sınırlaması getirilmeli. Belediye başkanı ve milletvekilliğinde iki ya da üç dönem olmalı. Cumhurbaşkanı adayı ve genel başkan partinin bütün üyeleri tarafından seçilmeli. İttifaklar kurala bağlanmalı. İki dönem üst üste olağan seçimde partiyi iktidar yapamayan genel başkan, genel başkanlığı bırakmalı.” gibi öneriler yer alıyor.

10 Eylül’e kadar gelen tüm öneriler, Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre başkanlığında toplanacak ve ardından rapor olarak genel başkan kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak.