Kılıçdaroğlu’ndan aday gösterilmeyen kurmaylarına mesaj!

Kılıçdaroğlu’ndan aday gösterilmeyen kurmaylarına mesaj!
11 Nisan 2023 06:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mevcut milletvekillerinin yarısını tekrar aday göstermedi. CHP’li tarihinde ilk kez iki başörtülü kadın milletvekili adayı gösterildi. Kılıçdaroğlu aday gösteremediği kurmaylarına “Birlikte daha çok yol yürüyeceğiz” mesajı verdi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mevcut milletvekillerinin yarısını tekrar aday göstermedi.

CHP’li tarihinde ilk kez iki başörtülü kadın milletvekili adayı gösterildi. Kılıçdaroğlu aday gösteremediği kurmaylarına “Birlikte daha çok yol yürüyeceğiz” mesajı verdi.

MYK üyelerinin büyük çoğunluğunun aday olması beklenmezken son dakika değişlikleri ile 17 Genel Başkan Yardımcısından 6’sı aday olmadı.

 

 

 

PM 14.5 SAATLİK GECİKMEYLE BAŞLADI

 

 

CHP’de liste süreci sancılı geçti. Millet İttifakı adaylarının sayısı ve kaçının seçilebilir yerden aday göstereceği konusu son ana kadar değişikliklere uğradı. Deva ve Gelecek partilerinden temsilciler gece geç saatlere kadar mavi dosyalar içindeki aday listelerini CHP Genel Merkezi’ne sundu.

Önce ki gün saat 19.00’da başlaması beklenen Parti Meclisi (PM) toplantısı komisyon toplantısı sonuçlanmadığı için defalarca ertelendi. Komisyon toplantısı sabah 07.00’de bitti. Kılıçdaroğlu hemen MYK’sını topladı.

Bu toplantı da bir buçuk saat kadar sürdü. PM toplantısı 14,5 saatlik gecikmeyle dün saat 09.30’da başlayabildi. Son dakika değişiklikleri ve jamer nedeniyle CHP’de ilk kez listeler sızmadı. Belediye Başkanları listeler üzerinde etkili olmak için son ana kadar kulis yaptı.

 

 

“BERABER YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, “Çok özel bir durum yaşıyoruz. Bünyemizde dört parti seçime giriyoruz. Ciddi şekilde yer açmamız gerekti. Ben milletvekillerimizden çok memnundum. İleride birlikte yol yürümeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi. Aday gösterilmeyen isimlerden bir itiraz ya da eleştiri yapılmadığı kaydedildi. Ancak listelerde yerini beğenmeyen bazı isimlerin son dakika da adaylıktan çekildiği belirtildi.