Kılıçdaroğlu’na dışarıdan MYK üyesi!

Kılıçdaroğlu’na dışarıdan MYK üyesi!
11 Mart 2016 17:37

CHP’de son yapılan büyük kurultayın ardından sular durulmuyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu rakipsiz olarak girdiği  CHP kurultayında 255 boş oya karşı 910 oyla yeniden Genel Başkan seçilmişti.

 

Aynı kurultayda PM için yapılan seçimde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesi adeta paramparça edilerek 60 kişilik PM’ye 26 kişi Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesi delinerek seçilmişti.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, çok rahatsız olduğu bu tablo sonrası CHP’nin yürütme organı MYK üyelerini istediği gibi belirleme imkanı bulamadığı listeyi delen 26 kişiden hiç kimseyi yeni MYK’ya almayarak listesini oluşturdu.

 

Kongreden sonra oluşan MYK, CHP’den beklenen tabloyu ortaya koyamadığı gibi CHP, kamuoyunda sürekli tartışılan parti olarak anıldı.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu tartışmalara son verip kendi inancıyla istediği kişileri dışarıdan MYK üyesi yaparak CHP’ye ivme kazandırmayı düşünüyor.

 

 

Bu hamlesini gerçekleştirmesine mevcut tüzük izin vermiyor.

 

Haziran ayında yapılması öngörülen CHP tüzük kurultayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun arzuladığı, CHP kurultaylarında PM’ye seçtiremediği yani CHP delegesinden vize alamayan isimlerin de CHP liderinin isteğiyle CHP MYK üyesi yapılmasının önünü açacak tüzük değişikliğinin mutlaka yapılmasını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu çok ama çok istiyor.

 

 

Türkiye’nin ateş çemberi içerisinde bulunduğu dönemde CHP liderinin ve kurmay kadrosunun parti içi iktidarını sürdürmek için çalışmalarına hız vermelerini manidar buluyoruz.

 

 

CHP tabanının genç bir lider etrafında toplanıp sen -ben kavgalarını geride bırakarak Haziran’da yapılması muhtemel tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüştürülüp CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve parti içi iktidarı düşünen kurmay kadrosunun CHP yönetiminden uzaklaştırılmasını ve yeniden halka umut verecek, Türkiye’nin sorunlarını çözecek ekonomik imkansızlıklar içinde çırpınan dar gelirli halkımızın nefes almasını sağlayacak, genç dinamik kadroların CHP yönetimine gelmesini Türk milletinin geleceği için CHP’nin çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu ortamda umuyoruz.