‘Kılıçdaroğlu, yapılmak isteneni anladı, pis oyuna gelmedi’

‘Kılıçdaroğlu, yapılmak isteneni anladı, pis oyuna gelmedi’
24 Nisan 2023 10:47

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Adıyaman’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonlara ilişkin olarak, “Kılıçdaroğlu, yapılmak isteneni anlamıştı. Bu pis oyuna gelmedi. Miting alanına gitmekten vazgeçti.” yorumunu yaptı.

 

 

Öztürk yazısında, “Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir ayağı hep deprem bölgesinde. Belediyelerin desteğini yakından izliyor, vatandaşın unutulmaması için çaba gösteriyor. Bayramın ilk günü büyük felaketin yaşandığı illerimizden Adıyaman’a gitmişti. Depremde hayatını kaybedenlerin toprağa verildiği mezarlıkta Fatiha okurken, kendini bilmezin birisi bağırdı. Dikkat ediniz, sadece bir kişi bağırdı. Ona destek çıkan, alkışlayan da olmadı. Bu kişi sadece “Fatiha okumayı bilmez” demesi için oraya gönderilmişti.- Samsat ilçesinde ise bir kişi Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedi. Yanına yaklaşmasına izin verilen kişi, “Sizin inancınız var mı? Siz buraları bilir misiniz?” dedi. İyi niyetli olmadığı anlaşılan kişi korumalar tarafından uzaklaştırılırken bağırmaya başladı. Oyunlara Adıyaman halkı gelmedi.” ifadesini kullandı.
Öztürk şunları kaydetti:

 

“Kılıçdaroğlu, Samsat’tan Kahta ilçesine geliniyordu. CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, yaklaşık 10 bin kişinin toplandığı miting alanına önden geliyordu. Kahta AKP ilçe binası önünde yolu kesen grup, il başkanına da tepki göstermeye başladı. Olay çıkartmak isteyenler, ellerine AKP flamaları tutuşturulan çocukları öne sürmüştü. İl Başkanı Binzet, miting alanına geldiğinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını gördü. Durumu, Kılıçdaroğlu’nun koruma ekibine de bildirdi. Kılıçdaroğlu, yapılmak isteneni anlamıştı. Bu pis oyuna gelmedi. Miting alanına gitmekten vazgeçti.”