Kılıçdaroğlu ve Akşener, Ankara-Antalya tıkanıklığını aşmak için görüşecek!

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Ankara-Antalya tıkanıklığını aşmak için görüşecek!
4 Aralık 2018 12:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde işbirliği görüşmelerinde yaşanan Ankara-Antalya tıkanıklığını aşmak için bir araya gelecek.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 
Kılıçdaroğlu ile Akşener yapacakları görüşmede, yerel seçimlerde işbirliğinin yolu ve yöntemi üzerinde uzlaşma arayacaklar. Görüşmede “olumlu” bir sonuç çıkması durumunda iki parti arasında kesilen temaslara yeniden başlanacak. Anlaşma olmaması halinde herkes işbirliği ve ittifak olmaksızın büyükşehirlerde kendi adayını çıkararak yarışa girecek. Muhalefet partileri arasında işbirliği ve ittifak olanakları yerel düzeyde sandıkta ve adaylar üzerinden sağlanmaya çalışılacak.

 
İki parti arasında yürütülen teknik görüşmeler, İstanbul ve İzmir’de destek karşılığında CHP’nin Ankara ve Antalya’da jest yaparak İyi Parti adaylarını desteklenmesi isteği üzerine kesilmişti.

 
‘GÖRÜŞMELER PAT DİYE AÇILABİLİR’

 
Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yerine İyi Parti ile görüşmeleri sürdürmekle görevlendirilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, RS FM’de Meral Akşener’in Ankara talebine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: “Sayın Akşener’in yaptığı açıklamalara saygı duyuyorum. Ama dikkat ederseniz şu ana kadar CHP tarafından görüşmelerin içeriği ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Biz konulann daha çok heyetler arası görüşmelerde halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu görüşmelerin doğası gereğidir, bir yerde tıkanır ama aynı şeyi bir gün sonra konuştuğunuzda pat diye aşıverirsiniz. Ona zaman tanımak lazım. Biz burada mümkün olduğunca işin yapıcı kısmında duruyoruz, iyi Parti’deki arkadaşlarımızın da yapıcı olduğunu görüyoruz.”

 
CHP Sözcüsü Faik öztrak ise dünkü basm toplantısında “Hiç merak etmeyin çok güzel şeyler olacak” dedi.

 
ÜÇ İLDE YOKLAMA

 
CHP’nin haftasonu üç il ve 15 ilçede belediye başkan adayları belirlemek için yaptığı örgüt denetimindeki (eğilim yoklaması) ön seçimler sonuçlandı. Sinop’ta CHP’nin Belediye Başkanı Baki Ergül’ün kaybettiği seçimi. Barış Ayhan kazandı. Çanakkale’de ise mevcut CHP’li Belediye Başkam Ülgür Gökhan ön seçimden birinci çıktı. CHP’nin Bilecik’teki yaptığı ön seçimin galibi Semih Şahin oldu. Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapılan seçimler sonucunda, Mehmet Ali Yılmaz 398 oyla birinci geldi. Birinci çıkan isimlerin adaylığının 6 Aralık’ta toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantısında kesinleşmesi bekleniyor.