Kılıçdaroğlu; Silivri'de adalet yok

Kılıçdaroğlu; Silivri'de adalet yok
21 Eylül 2012 21:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz Davası kararları hakkında değerlendirme yaptı.

 
Balyoz Davası kararlarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Vicdanını siyasi otoritenin emrine verene yargıç denmez” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Silivri’de hakim var, savcı var, mahkeme var, adalet yok”

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Balyoz Planı” davasında verilen karara ilişkin, ”Türkiye’de nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşıyız. Ama bir ülkede adil yargılama yoksa, kişileri alacaksınız içeri atacaksınız, savunma hakkı vermeyeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz. Özel yetkili mahkemeleri kabul etmiyoruz” dedi.

 
Kılıçdaroğlu, Kartal’da düzenlenen ”Barışa Çağrı” mitingindeki konuşmasında, Türkiye’de adaletin olmadığını, kime sorulursa sorulsun herkesin kabul edeceğini söyleyerek, ”Bu yargılama sistemiyle, siyasi otoritenin emrine verilen bu yargı düzeniyle bu ülkede adalet olmaz” ifadesini kullandı.

 
Adaleti sağlayacak partinin CHP olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP’nin özgürlükten, eşitlikten, sağlıklı büyümeden yana olduğunu söyledi.

 
Kılıçdaroğlu, bugün karar açıklanan ”Balyoz Planı” davasına ilişkin de şöyle konuştu:

 
”Türkiye’de nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşıyız. Bunu bir köşeye yazacağız. Halktan büyük bir güç yoktur. Onu da bir köşeye yazacağız. Ama bir ülkede adil yargılama yoksa, kişileri alacaksınız, içeri atacaksınız, savunma hakkı vermeyeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz. Özel yetkili mahkemeleri kabul etmiyoruz. Bizim inancımız şudur; varsa suçlu cezasını çeker, adalet içinde çeker. Ama adaleti alıp çöp sepetine atacaksınız, ondan sonra bu ülkede adalet arayacaksınız. Bunu kabul etmiyoruz. Adalet, kutsal bir kavramdır, üzerine titrenmesi gereken bir kavramdır. Onu yüceltmemiz gerekir. AKP iktidarı, adalet kavramını da çöp sepetine attı.”