Kılıçdaroğlu: Onların derdi senin çocuğun değil

Kılıçdaroğlu: Onların derdi senin çocuğun değil
23 Ağustos 2015 21:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlui Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın ‘Şehit olmak istiyorum’ sözleri üzerine “Şehit olmak istiyorum diyen bakan da 20 koruma ile geziyor. Onların derdi senin çocuğun değil, kendi koltukları. Bunu çok iyi bilmeni isterim sayın vatandaşım” ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı önce kameraların karşısına geçti. Kılıçdaroğlu erken seçim ve koalisyon tartışmalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçimlerden 32 gün sonra CHP’yi ziyaret ettiğini anım sattı ve bu ziyarette CHP’nin 14 ilkesini hatırlattıklarını aktardı.
Derin görüş ayrılıklarının ortaya çıkması için bu konularda müzakere yapılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Eğitime takılmışlar. Burada açık ve net bir çağrı daha yapıyorum. Hiç bir CHP yetkilisi, İmam Hatipler kapatılsın diye bir şey söylememiştir. Neden böyle bir şey diyelim. Bir kere daha söylüyorum, İmam Hatip liselerinde okuyanların güvencesi biziz” dedi Bakan Yıldız’ın ‘Şehit olmak istiyorum’ sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Şehit cenazeleri üzerinden prim yapar hale geldiler. Bunlardan birisi çıkıp dedi ki ben de şehit olmak istiyorum. Ülkeyi bu hale getirdiler. Şehit olmak istiyorum diyen bakan da 20 koruma ile geziyor. Kurşun geçirmez arabalara biniyor. Onların derdi senin çocuğun değil, onların derdi kendi makamları, kendi koltukları. Bunu çok iyi bilmeni isterim sayın vatandaşım.” dedi.