Kılıçdaroğlu: Ne olursanız olun CHP’ye kumpas kuramayacaksınız!

Kılıçdaroğlu: Ne olursanız olun CHP’ye kumpas kuramayacaksınız!
10 Ekim 2017 14:09

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

 

 

Karamsar bir sürecin içinden geçiyoruz.

Toplumun her kesimi ülkenin geleceğinden endişe duyuyor.

Dün Ampute Erkek Milli Takımı şampiyon oldu. Bizlere sevinç yaşattılar. Teknik direktörü, takımı tekrar kutluyorum.

Bugün 10 Ekim 2 yıl önce bugün hiç kimsenin ağzını bıçak açmıyordu.

Ankara’da 2 canlı bomba 103 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bugün yakınlarını kaybedenler bir anma düzenlemek istedi. Ama buna izin verilmedi. Neden izin verilmiyor? İzin vermemek terörün yanında olmak demek. Neden IŞİD’in yanında duruluyor. Dönemin Başbakanı bu katliamı IŞİD yaptı diyemedi. Çünkü onlara silah yolluyorlardı.

Bu ülkede namuslu savcı ve hakimler de var.

Enis Berberoğlu davası bir üst mahkemede bozuldu. İki ilginç konuya değinmek isterim.

Bunlardan birisi; alt mahkeme, “sen hükümeti iktidardan etmek için çaba harcıyorsun” diyor. Muhalefetin görevi ne arkadaşlar? Enis Berberoğlu’na “sen neden iktidar aleyhine çalıştın?” diyorlar? Eleştirmeyelim mi?

 
“ENİS BERBEROĞLU’NUN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ”

 

 

Geçen hafta Enis Berberoğlu’nun duruşması vardı. Berberoğlu müebbetle yargılandı, 25 yıl hapse mahkum edildi alt mahkeme tarafından. Toplu iğne ucu kadar suçu yoktur. Berberoğlu üzerinden CHP’ye nasıl kumpas kurarızın hesabı vardı. Ne olursanız olun CHP’ye kumpas kuramayacaksınız. Enis Berberoğlu’nun bir an önce serbest bırakılmasını ve Meclis’deki görevinin başına dönmesini istiyoruz.

Bir başka konu, bunlar yazılıyor, Enis Berberoğlu serbest bırakılmıyor. Enis Berberoğlu kaçar mı? Suçsuz adam niye kaçsın? Kaçtığı zaman “ben bu suçu işledim” anlamına gelir. Hiçbir davayı boş bırakmadı, niye kaçsın? Biz bir an önce sayın Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılmasını istiyoruz. Herkesin bildiği bir olay gizli olabilir mi? Devlet sırrı diyorlar değil mi? Devlet sırrı ne demektir? Derin devletin bildiği ve kimsenin bilmediği sırdır. Herkesin bildiği olay sır olur mu? Fatura Enis Berberoğlu’na çıkıyor. Biz elimizde belge olmadan konuşmayız. Enis Berberoğlu aylardır boşu boşuna hapishanelerde. Bir an önce dönmesini ve parlamentoda görevinin başında olmasını istiyoruz.

 
“TÜTÜNÜ ÜRETİCİNİN ELİNDEN ALMAMAK GEREKİYOR”

 

 

Az önce önüme bir tütün demeti bırakıldı. Arkadaşlarım Adıyaman’a gitti. Hepsi dertli. Bu topraklarda tütün 400 yıldır ekiliyor.

Bizim tütünümüz dünyada bilinen bir tütündür. Binlerce aile tütünden geçinir. 2002’de bir yasa çıktı. Tütün üreticilerinin bir anlamda idam fermanı onaylandı. TEKEL özelleştirildi. 2002’de 405 bin 882 aile tütünden geçiniyordu. 2015’te 7 kat küçükdü, 56 bine düştü. Yabancı sigara üreticileri Türkiye’ye tütün ithal etmeye başladılar. 2012’den başlayarak Türkiye net tütün ithalatçısı haline geldi. 2013 verilerine göre tütün alanında faaliyet gösteren bütün imalatçıların yüzde 89.3’ünü yabancılar oluşturuyor. Geriye zaten yüzde 10 kalıyor. Şimdi ona da göz diktiler. Parlamentoya bir kanun getirdiler. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor.

CHP milletvekilleri orada her türlü muhalefeti, tütün üreticileri lehine yapıyorlar.