Kılıçdaroğlu muhalifleri çıkış arıyor

Kılıçdaroğlu muhalifleri çıkış arıyor
23 Eylül 2016 16:25

CHP’de, yönetime muhalefet eden ancak, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından “konjonktür uygun değil” gerekçesiyle faaliyetlerini alt düzeye indiren muhalif gruplar, önümüzdeki günlerde yeniden harekete geçmeye hazırlanıyor.

 

 

 

İL BAŞKANLARI TOPLANIYOR

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu Kahramanmaraş’ta partisinin 81 il başkanıyla bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda CHP’nin bu süreçte izleyeceği siyaset masaya yatırılacak. Toplantıda ayrıca, CHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı “sandık çevresi örgütlenme modeli” de ele alınacak.

 

 

 

GRUPLAŞMALAR BAŞLADI

 

Parti yönetimini, muhalefeti susturmak için seçim kozunu öne sürmekle suçlayan muhaliflerin il başkanları toplantısından sonra atağa geçmesi bekleniyor. CHP yönetimine karşı hareket halinde olan ve genel başkanlık için adı geçen belli isimler etrafındaki gruplaşmalar şöyle:

 

Yalova Milletvekili Muharrem İnce: 18. Olağanüstü kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı aday olan ve küçümsenmeyecek sayıda bir oy alan İnce’nin çıkış arıyor genel başkanlık iddiası hala sürüyor. Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın yanı sıra, CHP grubunda içlerinde Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve Bolu Tanju Özcan’ın da bulunduğu 15’in üzerinde milletvekili İnce’ye açık destek veriyor.

 

Antalya Milletvekili Deniz Baykal: Eski genel başkan Deniz Baykal, CHP’de hala potansiyel genel başkan adayları içinde sayılıyor. Bazı muhalif gruplarda “Baykal’ın partinin içinde bulunduğu bu kriz döneminde, geçici bir dönem için genel başkanlık görevi üstlenmesi gerektiği” görüşünün ağırlık kazandığı belirtiliyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu’nun adı da genel başkan adayları arasında sayılıyor. Kocaoğlu’nun belediye başkanlığına bırakmadan önce genel başkanlık için şansını deneyeceği ileri sürülüyor. Bu isimlerin dışında, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da muhalifler arasında anılıyor.

 

 

 

Kaynak: ZİHNİ ERDEM/AYDINLIK