Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı, bir koltuğun korunmasına yönelik hazırlanan bir ittifak

Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı, bir koltuğun korunmasına yönelik hazırlanan bir ittifak
7 Mart 2021 07:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’nı eleştirerek, “Aslında bir düşünce ittifakı değil, bir koltuğun korunmasına yönelik olarak hazırlanan ya da bir araya gelen bir ittifak” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu, KRT TV’de yayımlanan “Stüdyo Ankara” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların sorunları ve CHP’den beklentilerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, il seyahatlerinde kadınların kendilerine ilettikleri sorunlardan örnekler verdi.

 

 

Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin neden hedefte olduğu ve partilerinin bu konudaki tutumunun sorulması üzerine, sözleşmenin parlamentodan oy birliği ile geçtiğini ve hiç kimsenin itiraz etmediğini belirterek, “Bu konuda bütün siyasi partilerin genel başkanları oturdu, bir sürü tumturaklı laflar ettiler. ‘Çok güzel, Türkiye’nin başarısı, Türkiye’nin kadına verdiği değer, vesaire’ anlattılar, neden geriye dönüş, hangi mantıkla, hangi anlayışla geriye dönüş, ben anlamış değilim doğrusunu isterseniz.” diye konuştu.

 

 

Kılıçdaroğlu, geçmişte siyasi parti liderlerinin mizah yoluyla eleştirmesinin artık asla kabul edilmediğini öne sürerek, gülmeyi unutan bir topluma dönüştürüldüğünü, karamsar ve dolayısıyla gerilime dayalı bir tablonun ortaya çıktığını ve bu tablodan çıkılması gerektiğini belirtti.

“Damat nerede kampanyasıyla hem Türkiye’nin sorunlarına değinip hem de insanların biraz yüzünü güldürme yoluna gidiyor sanki CHP, öyle mi?” şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, “Yapmaya çalıştık. Damat nerede? Doğru, toplum soruyordu bunu, espriyle yapmaya çalıştık, damat davalar açmaya başladı, ‘Nasıl espri yaparsınız, nasıl bana bu soruyu sorarsınız?’ diye. Espriden anlamayan bir kişinin devleti yönetmesi veya belli bir yeri yönetme şansı yoktur zaten.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İnsan Hakları Eylem Planı’nda düşünce ve ifade özgürlüğüne ilişkin açıklamalarda bulunduğu ancak kendi avukatlarının müdahil olduğu birçok dava ile fezleke bulunduğu belirtilerek görüşü sorulan Kılıçdaroğlu, İnsan Hakları Eylem Planı’nın, Avrupa Birliği’nin istediği bir çalışma olduğunu söyledi.