Kazananla kaybeden el ele

Kazananla kaybeden el ele
22 Mayıs 2012 15:16

CHP İstanbul İl Başkanlığı için 13 Mayıs’ta gerçekleştirilen 34. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi’ne İl Başkan Adayı olarak katılan Ali Özcan, kongrede İl Başkanı seçilen Oğuz Kaan Salıcı’ya kutlama ziyaretinde bulundu. İkili ziyaretin ardından kameraların karşısına geçti. Oğuz Kaan Salıcı, Ali Özcan’la kongre sürecinde devamlı görüştüklerini ve kongrede ortaya çıkma ihtimali olan bütün sorunları ortadan kaldırmaya çalıştıklarını anlatarak, “Kazananı, kaybedeni olmaz, CHP’de bir kişiye görev verilir. Diğer arkadaşımız da kendisine örgütün vermiş olduğu başka bir görev adleder ve önemli olan CHP’nin seçim başarısı için çalışmaktır. CHP’liler birbirinin dostudur, yoldaşıdır. CHP’liler birbirini kıyasıya eleştirebilir. Ama 13 Mayıs günü yapmış olduğumuz kongre 14 Mayıs gündoğumunda benim için bitmiş demektir” dedi. Salıcı, önümüzdeki günlerde Ali Özcan’a bir görev teklifinde bulunacağını da aktardı.

GÜRSEL TEKİN’LE ARAMIZDA BİR SORUN YOK

Eski CHP İl Başkanı Berhan Şimşek’in, il kongresine katılım sayısına yönelik eleştirileri hatırlatılınca Salıcı, “Sayın Berhan Şimşek’in yorumları kendisine aittir. Partilimizdir saygı duyarım” dedi.

Salıcı, Gürsel Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması durumunda Tekin’e destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine, “Sayın Gürsel Tekin’in adaylığı ya da başka bir arkadaşımızın adaylığı için isim telafuz etmek iki yıl önceden maalesef o arkadaşlarımızı zora sokacak bir durum olur. CHP’de kimin aday olacağına örgütün, genel merkezin, il başkanlığının takdiri içinde gelişecek olan bir şey. Dolayısıyla iki sene öncesinden herhangi bir arkadaşımızın ismini telafuz etmek doğru bir yönetm değildir” diye konuştu. Salıcı, bir soru üzerine Gürsel Tekin’le arasında herhangi bir problem olmadığını da vurguladı.

KEŞKE ANKARA’DA DA ÇARŞAF LİSTEYLE SEÇİM OLSAYDI

Ali Özcan da, 13 Mayıs’ta gerçekleştirilen 34. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi’nin bir demokrasi şöleni gibi yapıldığını söyleyerek, “Bu seçimden bir çok partinin ders alması gerekir. Çünkü, ilçe ve il kongrelerinde her zaman iki ve üç adaylı seçimler bize gelecekte kazanç olarak döner. Tek listeyle yapılan seçimler, partiye bir heyecan vermediği gibi sönük geçer.

Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra parti için demokrasi, demokratik açılımlar konusunda duruşu ve söylemiyle sadece parti kamuoyunda değil, Türkiye, hatta dünya kamuoyunda heyecan yaratmıştır. Keşke burada yaptığımız gibi Ankara’da da çarşaf listeyle parti içi demokrasinin işlediği, yani demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan çarşaf listeyle seçim yöntemiyle Ankara yönetimi de belirlenmiş olsaydı” dedi.