Kayserili kadın kebapçılar sınavda erkeklere taş çıkarttı

Kayserili kadın kebapçılar sınavda erkeklere taş çıkarttı
15 Mart 2013 00:11

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından yapılan ustalık sınavında daha önce yazılı sınavı geçen 4’ü kadın 34 aday hünerlerini sergiledi ve ‘ustalık’ belgesi aldı.

 

 

 

Lokantada yapılan uygulamalı sınavda usta adayları değişik kebap türlerinin yanı sıra kuşbaşı ve döner eti kesti. Bazı adayların sınav sırasında heyecanlı oldukları gözlemlendi. Sınav komisyonu tarafından, yaptıkları tek tek değerlendirilen adaylardan başarılı olanlara sertifikaları verildi.

 

 

 

 

 

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Dünyanın en büyük 3 mutfağından biri olan Türk mutfağının hızla büyüyüp, geliştiğini söyledi. Lokantacılığın dikkat isteyen ve özveri gerektiren bir iş olduğunu da ifade eden Köse, bu işin usta olmayan kişiler tarafından yapılmasına da karşı olduklarını ifade etti. Köse, “Lokantacılığı işin ustaları yapsın diye üyelerimiz ve çalışanlarımıza yönelik önce yazılı sınav düzenledik. Yazılı sınavda başarılı olan adaylarımız bu kez de uygulamalı olarak sınava tabi tutuldu. Ve uygulamalı sınavı da başarıyla geçenler ustalık belgesi sahibi oldu” dedi.

 

 

 

Uygulamalı sınavı başarıyla geçip ustalık belgesini alanlardan Nejla Kaya, eşine destek amacıyla 5 ay önce bu işe başladığını söyledi. Kaya, “Erkilet Mahallesi’nde kebap ve dönercilik üzerine bir iş yerimiz var. Eşime destek amacıyla başladım. Şimdi de ustalık belgemi aldım” dedi.