Kamer Genç’ten CHP Kemer adayı Umut Güneş’e destek ziyareti

Kamer Genç’ten CHP Kemer adayı Umut Güneş’e destek ziyareti
24 Şubat 2014 07:38

Kemer’e gelerek CHP Belediye Başkan Adayı Umut Güneş’in seçim çalışmalarına destek veren Tunceli Milletvekili Kamer Genç, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştiren Genç, “Eğitim ve turizm yok edildi ama Abdullah Gül orada oturuyor” dedi.

 

CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş, Cumartesi günü vatandaşları CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile buluşturdu. Kamer Genç’i Beldibi’nde karşılayan partililer, Göynük Beldesi’nde tur attıktan sonra Değirmendere Muhtarlığı’nın önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Organizasyona, CHP İlçe Başkanı Belma Murtezaoğlu, CHP Adayı Umut Güneş, Belediye Meclis Üyesi Adayları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer, vatandaşlar ve Güneş’in 1973-1977 yılları arasında CHP Gaziantep Milletvekilliği yapan dayısı 88 yaşındaki Mustafa Güneş de katıldı.

 

GENÇ: İKİSİ DE YALAN SÖYLÜYOR

 

Burada vatandaşlara seslenen Kamer Genç, her gün farklı farklı yerleri gezip, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu duyurmaya çalıştıklarını ifade etti. Türkiye’nin çok büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu kaydeden Genç, “AKP 12 senedir iktidarda. Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan’ın arasında sanki bir itilaf varmış gibi gösteriyorlar ama yalan söylüyorlar. İkisi de yalan söyleyip insanları kandırıyor. Al birini vur ötekisine. MHP’li arkadaşlarımız Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı olarak seçmeseydi bugün Türkiye bu hale gelmezdi. En antidemokratik kanunlar çıkıyor. Temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan kanunlar çıkıyor. Devleti talan eden kanunlar çıkıyor. Ama Abdullah Gül’den ses çıkmıyor. O da onları destekliyor. Çankaya Köşkü’nün elinde denetleme kurulu var. 7 senedir Abdullah Gül orada ama bir tane denetim yapmadı. Eğitim ve turizm yok edildi ama Abdullah Gül orada oturuyor. MİT Müsteşarı’nı mahkeme çağırıyor. Gidip, ‘ifade verme’ diyor. Bu faşizm demektir. Bir kişi mahkemeye çağırılıyor da devletin başında oturan kişi ki ben onu Cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum. O eğer göndermiyorsa, orada bir saat oturamaz. Ama bunun hesabı sorulacak. İnşallah 30 Ağustos tarihinde onun da teskeresini vereceğiz ve yaptığı ihanetlerin hesabını soracağız” dedi.

 

TEMBEL BİR KİTLE YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Bir gazete kupürünü alanda bulunan vatandaşlara gösteren Genç, “Bunlar 4+4+4 eğitim sistemi ile eğitimi yok ettiler. Elimdeki kupürde bulunan fotoğrafta peçeli kızların diploma töreninin resmi var. Haberde, ‘bu tören Türkiye’de’ yazıyor. Yani bunların istedikleri Türkiye’deki sistemi bu hale getirmek. Kadının ticaret yaşamından çekilmesini istiyorlar. Bunlar turizm sektöründen de rahatsız. Turizm sektörünü de bitirmek istiyorlar. Sizler kız çocuklarının böyle bir rejimle büyümesini istiyor musunuz? Bu yeni sistemle çocukları dört-beş yaşında okula alıyor, sekiz yaşında da bıraktırıyorlar. Mısır’da Mursi Cumhurbaşkanı olunca ilk getirdiği kanunun, kızların dokuz yaşında evlenebilmesi oldu. Bunlarında bir numaralı dostu Mursi. Bunlar Türkiye’de de kızların sekiz yaşında evlenmesini istiyor. Çünkü çalışmayan, üretmeyen, tembel bir insan kitlesi yaratmaya çalışıyorlar. AKP’nin temel hedefi bu. 12 senede devleti talan ettiler. Tayyip Erdoğan karısını çocuklarını alıp Rixos Otellerini kapatıp, orada kalıyor. Burada da Türkiye’nin her tarafında kendilerine en güzel yerleri tahsis ettikleri gibi, Phaselis’i kendilerine tahsis etmişler. Bunlar kendileri söz konusu olunca kanun da kural da tanımıyorlar” diye konuştu.

 

GÜNEŞ; İYİ Kİ BİZİMLESİNİZ

 

Değirmendereli vatandaşları üvey evlat muamelesi görmekten kurtaracaklarını ifade eden Umut Güneş ise, “Değirmendere bizim için çok önemli. Değirmendere’nin önemi burada yaşayan insanların sıcaklığından ve çalışkanlığından geliyor. Değirmendere bu bölgenin en dinamik insanlarıyla varolmuş ve varolacak. Değirmendere’nin öyle bir kadınları var ki, hani ‘dişi kuş yuvayı yapar’ derler ya, gerçekten çalışkan, gerçekten azimli, sabahın ilk ışıkları ile iş yerine giden öylesine yürekli, cengaver ve cefakar kadınlar yaşıyor Değirmendere’de. İyi ki varsınız ve iyi ki bizimle birliktesiniz” dedi.

 

YAPMADIKLARI YAPMAYACAKLARININ TEMİNATIDIR

 

“Bölgemiz iş ve hizmet bekliyor” diye konuşan Umut Güneş, Kemer’in turizmden hak ettiği geliri almak istediğini belirtti. Turizm sezonunun 4 aya gerilediğini söyleyen Güneş, böyle gitmesi halinse sezonun üç aya kadar düşeceğini vurguladı. Kemer’i 25 yıldır yönetenlerin karnesinin başarısızlıklarla dolu olduğunu belirten Umut Güneş, “Bugün Tekirova’yı yöneten kişi Tekirova’da kalamıyor. Kemer’i yöneten de Kemer’in ve Kuzdere’nin sokaklarına giremiyor. Çünkü verdikleri söz ve vaatleri tutmadılar. Halkımdan utanıp karşısına çıkamadıkları için halkın içine giremiyorlar. Bugün her ikisi de vaatler vermeye devam ediyor. Aslında dün yapmadıkları bugünde yapmayacaklarının teminatıdır. Yusuf Üras, 2009 yılında Tekirova’ya mezbaha, otogar, kuleler, yüksek okul, sahil projesi sözleri verdi. Hiçbirini yerine getirmedi. Zaten Mustafa Gül’ü söylemeye bile gerek yok. ‘Kuzdere’yi üniversitenin başkenti yapacağım, Kemer’in kalesi yapacağım, evimi de Kuzdere’ye getireceğim’ demişti. Bu vaatler de yerine gelmedi. İkisi de baskı ve korku siyaseti güttüler. Ranta bulaştılar. Yolsuzluklar içerisindeler. Birisi çete kurmaktan diğeri ise yolsuzluktan yargılanıyor. Gül, ‘Vereceğimiz sevgi ve hizmet’ demişti. Kemer Belediyesi’nde her hizmet tarifeye bağlandı. Herhangi bir iş için oraya gidenlere, ‘İsmail’i gördün mü?’ diyorlardı. Ama şimdi öküz öldü ortaklık bozuldu. Bugün İsmail diyor ki onlara, ‘MHP mafya bozuntuları ve keçi hırsızlıkları ile doldu.’ Bunu İsmail söylüyor ve çok da doğru söylüyor” dedi.

 

DEĞİRMENDERE PROJELERİ

 

Güneş, teknik ekiple birlikte 120’ye yakın proje hazırladıklarını ve tek tek evlere gelip, vatandaşlara dağıtacaklarını anlattı. Güneş, Değirmendere projelerini ise şöyle sıraladı; “Değirmendere’nin evlerinde bir tane genç ve işsiz kalmayacak. Toplu ulaşımı getireceğiz. Eğitim vakfı ile bütün öğrencilerimizin masraflarını karşılayan burs temin edeceğiz. Değirmendere’nin meydanında çalışkan kadınlarımıza sosyal faaliyetlerini yapabilmeleri ve kurslarla kendilerini geliştirebilmeleri için semt evi yapacağız. Değirmendere’yi sosyal hayatı zengin bir mahalle yapacağız. Değirmendere’nin imar sorununu çözeceğiz. Değirmendere’ye imarı mutlaka getireceğiz. Değirmendere artık üvey evlat muamelesi görmekten kurtulacak. Tıpkı Kuzdere, Cumayeri, Beldibi ve Hayıtlıgöl gibi. Değirmenderelilere söz veriyorum, Değirmendere’ye tam teşekküllü bir Cemevi yapmazsam namerdim. Herkes inancının gereğini özgürce yaşasın diye. Sizler için, sizlerle birlikte, kardeşçe dostça ve inanarak bu haramilerin saltanatını yıkacağız.” CHP heyeti daha sonra Aslanbucak’a geçti. Burada da vatandaşlarla bir araya gelen Kamer Genç, ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.