Kadınların güvencesi CHP'dir

Kadınların güvencesi CHP'dir
19 Haziran 2012 12:38

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’na adaylığını açıklayan ikinci isim Nuray Çepni oldu. Çepni, “Kadınlarımızın özgürce yaşamasının en büyük güvencesi, CHP’nin ilkeleridir” dedi. AKP’den istifa ederek CHP’ye üye olduğunu hatırlatan Çepni, “Kadınların ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği tek siyasi yapı CHP’dir” ifadesini kullandı.

1 Temmuz günü yapılacak olan CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, adaylar da ortaya çıkmaya başladı. Adaylığını açıklayan ilk isim Avukat Resmiye Göç oldu. Resmiye Göç, “Siyasette kadının karşılaştığı sıkıntıların farkındayım…” diyerek sorunlara birlikte çözüm arama çağrısı yaptı.

AKP’DEN CHP’YE GEÇTİ

Göç’ün ardından adaylığını açıklayan ikinci isim ise Nuray Çepni oldu. Adaylık gerekçesini www.gercekgundem.com ‘a anlatan Çepni, “Kadınlarımız her geçen gün daha ağır baskılarla karşılaşıyor. Bu baskıları sona erdirebilmenin yolu da örgütlü davranmaktan geçiyor” dedi.

AKP iktidarının kadınların haklarını budadığını belirten Çepni, “Kadınlara sadece çocuk doğruma görevi veren bir anlayış var AKP’de. CHP ise kadını erkekle eşit görüyor. Bu yüzden CHP’de siyaset yapıyorum. AKP’den bu yüzden istifa ettim ve CHP’ye katıldım” ifadesini kullandı.

2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi CHP’ye katıldığını ve Tuzla’da aktif bir şekilde siyaset yaptığını belirten Çepni, “CHP’ye geldiğimde CHP’nin bize anlatıldığı gibi olmadığını gördüm. Tüm arkadaşlarımız bizi bağrına bastı. Gürsel Tekin’in yaptığı açılımlar sonrası partiye üye oldum. Sayın Tekin bize görev verdi. Tuzla’da belediye seçimini kazanabilmek için kapı kapı dolaştık. Çok az bir farkla seçimi kaybettik. Bundan sonra da Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürütmek istiyorum. Kadınlarımızın sorunlarına çözüm bulacak tek siyasi partinin CHP olduğunu her yerde anlatmak istiyorum” dedi.

‘SALICI BİZİ ÇOK SICAK KARŞILADI’

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğünü de belirten Çepni şöyle konuştu: “Sayın Salıcı da adaylık kararımızı memnuniyetle karşıladı. Kendisiyle çok güzel bir görüşme yaptık. Hedeflerimizi anlattık. Adaylığımı İl Başkanlığı binasında açıklamak istediğimi söyledim. Hemen gerekli talimatları verdi ve salon hazırlandı. Perşembe günü 12.30’da adaylığımı basınla da paylaşacağım.”