Başbakan Erdoğan: Çözüme katkı için, MHP ve CHP ne yaptılar?

Başbakan Erdoğan: Çözüme katkı için, MHP ve CHP ne yaptılar?
5 Mart 2013 14:18

Başbakan Erdoğan grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları…

KADINA YÖNELİK ŞİDDET
 

8 Mart’ta çıkardığımız yasayla kadına şiddete karşı çok kapsamlı kararlar aldık. İnşallah yasalarla birlikte, yüreğimizin kaldırmadığı tüm şiddet sahnelerinden kurtulacağız. İnsanın insanca yaşadığı ortamı sağlayacağız.
Türkiye’deki ve dünyadaki tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü şimdiden buradan kutluyorum.
 
MÜSLÜM GÜRSES’İN ÖLÜMÜ

 
Önceki gün çok değerli bir sanatçımızı, sevgili Müslüm Gürses’i Hakk’a uğurladık. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Müslüm Gürses, sanatçılğının yanında bir itirazın, toplumsal sivil itirazın önderiydi.
 
Şu anektodu özellikle sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşık Veysel bir dönem sazıyla Sivas’a giremiyor. Polis ya da jandarmanın elinden sazını hemen aldığını, kırdığını, ateşe atarak yaktığını ifade ediyor. Tek parti döneminde saz, gerici bir müzik aleti olarak görülüyor. Kolluklardan görüldüğü yerde yakılması, kırılması isteniyor. İşte bu CHP zihniyeti böyle bir şey.
 

 

 

 

Halk sanatçısı Aşık Veysel’in başına bunlar gelirken, Itri de hafızalardan silinmek isteniyor. 40 yıl önce Ankara’da bir Itri konseri verilmesi planlanıyor. Ama bazıları devreye giriyorlar, ‘Tek sesli alaturka müzik yapılamaz’ diye bunu engelliyorlar. Dönemin kültür bakanı da görevden alınıyor. Yani tek parti dönemi her alanda tek tip insan yetiştirmek zulmünü yaparken, ağır bir baskı oluşturuyor toplum üzerinde.

 
“ARABESKÇİLER ZULME KARŞI DURDULAR”

 

Yıllarca bu ülkede arabeskin müzik olmadığı, bize yakışmadığı tartışılıyor. Bırakın ya, bırakın. Onun da bir hedef kitlesi var. Farklılıklar bizim zenginliklerimizdir. Siz neden rahatsız oluyorsunuz? Bu insanlar halkın içinden geldi, sazları ve sözleriyle baskıya, zulme çok güçlü bir şekilde karşı durdular.
 
“AHMET KAYA BENİ PINARHİSAR’A UĞURLAYANLARDAN BİRİYDİ”

 
Merhum Cem Karaca yıllarca gurbete mahkum oldu, merhum Ahmet Kaya gurbette gözlerini yumdu. Gurbete çıkmak zorunda kalan Şivan Perver, doğduğu topraklara hasret yaşıyor. Ahmet Kaya’ya yapılanları unutmayın. Çok satan gazetelerin köşe yazarları neler yaptılar. Ahmet Kaya salondan zor kaçırıldı. Ama aynı Ahmet Kaya, beni Pınarhisar’ya uğurlayanlardan bir tanesiydi. Belediye Başkanlığım döneminde de kendisiyle munasebetim çok çok farklıydı.
 
“MÜSLÜM GÜRSES’İN SESSİZ DEVRİMİ…”

 
Merhum Müslüm Gürses’in hayatı da bu toplumu aşağılayanlara verilmiş en güzel cevaptır. Zaten ifadelerinde, yaptığı tüm müziklerde görüyoruz, hissediyoruz. Müslüm Gürses’in sessiz devrimini her zaman hafızamızda diri tutacağız. Tekrar kendisine Allah’tan rahmet başta eşi olmak üzere sevenlerine başsağlığı diliyoruz.