İzmir'li kadınlardan Arınç'a tepki

İzmir'li kadınlardan Arınç'a tepki
26 Nisan 2013 14:23

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir’in Bayındır İlçesi’nde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali’nin açılışını yaptı. Açılış esnasında İzmir’li kadınlar tarafından protesto edildi.

Bu yıl 16’ncısı yapılan Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’nin açılışını yapıyoruz. Bugün Bayındır’a daha çabuk geldim. Eskiden bu yollar yoktu. Kamu yatırımları yapılmaya devam ediyor. 150 yıl önce Bayındır belediye olmuş. Belediye Başkanı büyük bir gayretin içinde Ankara’ya gelerek parlamentoya karargah kurarak, ilçesini tanıtmaya çalışıyor. Çiçek dendiği zaman Bayındır akla geliyorsa bu büyük başarı. Süs bitkileri ve kesme çiçek konusunda Türkiye’de başka yerler de var ama Bayındır bunların önüne geçti. Süs bitkisi ile ilgilenenlere fırsat ve ayrıcalık tanıyarak yarışı önde göğüsledi. Stantları da tek tek gördüm. Güzel bir tanıtım oluyor. Çiçeğin her türlüsü yetişiyor. Çiçek bahçesi gül bahçesi gibi. Bizim inancımızda edebiyatımızda da çiçeğin yeri bambaşka. Gül dediğimiz zaman eğer inanan insanlar güzel yazıları ve süslemeleri ile peygamberimizi hatırlatıyorsa, sümbül leylak fesleğen ile iç içe oluyorsak ne mutlu bize. Gençliğimde en çok sevdiğim kitap gül yetiştiren adamdı. Barış dendiği zaman huzur aşk, sevgi dendiği zaman mutlaka çiçekleri hatırlıyoruz.

FESLEĞEN EN SEVDİĞİM ÇİÇEK

Arınç, en sevdiği çiçeğin fesleğen olduğunu belirterek, Fesleğen benim en çok sevdiğim çiçeklerden biridir. Annemin de öyleydi. Eskiden Sana, Vita gibi tenekeden yağ kutuları vardı. Bizim de Manisa’daki küçük evimizde mutlaka fesleğen bulunurdu. Bana fesleğen hediye edenlere ayrıca teşekkür ediyorum. Çiçek güzel insan ve sevgi demek. Bayındır’a destek olan başta hükümet ki bu bizim görevimizdir. Bu çiçeklerin bizlere hatırlattığı güzellikleri Allah bize yaşatsın dedi.