İzmir’e Muharrem İnce formülü

İzmir’e Muharrem İnce formülü
8 Ekim 2013 13:40

CHP’nin İzmir adayı kentin çok bilinmeyenli denklemi haline gelirken, son günlerde Ankara kulislerinde “İzmir’e Muharrem İnce” formülü konuşulmaya başlandı.

 

Kocaoğlu’nun adaylık başvurusu yapmaması ve net bir dille “adayım” dememesi, İnce’nin İzmir’e kaydırılabileceği olasılığını güçlendirdi. Bazı milletvekillerinin ve örgüt yöneticilerinin “Selanik göçmeni” İnce’ye İzmir adaylığı teklifini götürdükleri de kulislerden sızan bilgiler arasında.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir adayının kim olacağı tartışmaları ve tahminleri, neredeyse partinin ana gündem konularından biri haline geldi. Ankara kulislerinde ise son günlerde, partinin popüler isimlerinden Muharrem İnce’nin İzmir adaylığı “bir formül” olarak konuşulmaya başlandı.

 

Bazı milletvekillerinin ve örgüt yöneticilerinin Muharrem İnce’ye İzmir Büyükşehir adaylığı konusunda teklif götürdükleri kulislerde sıkça dillendirilenler arasında.

 

Aziz Kocaoğlu’nun adaylık takvimi içinde genel merkeze başvuru dosyası vermemesi, çeşitli platformlardaki konuşmalarında kendi adaylığı hakkında “Yüzde elli-yüzde elli” şeklinde oran vermesi ve önümüzdeki dönemde dokunulmazlık zırhından yararlanabilmesi için milletvekili yapılmak istemesi gibi nedenler, Kocaoğlu’nun yerine yeni ve popüler bir isim arayışını gündeme getirdi.

 

Özellikle son günlerde partinin Ankara kulislerinde, Muharrem İnce’nin İzmir Büyükşehir adaylığı sıklıkla telaffuz edilen bir olasılık haline gelmiş durumda. Kulislerden sızan bilgilere göre bazı İzmir milletvekilleri ile bazı örgüt yöneticilerinin Muharrem İnce’ye bu teklifi açıkça önerdiği öğrenildi. İnce’nin bu konuda yorum yapmaktan kaçındığı, söz konusu bu önerinin ise şimdilik gizlendiği edinilen bilgiler arasında.

 

Partiye yakın yorumcular ise Muharrem İnce isminin, CHP’nin İzmir tabanında uygun bulunacak isimlerden biri olduğu saptamasını yapıyor.

 

Öte yandan Selanik göçmeni olan Muharrem İnce’nin, İzmir’de toplumsal desteği arkasına alabileceği de dile getirilen yorumlar arasında yer alıyor.

 

Yurt Gazetesi