İzmir sokaklarında yaşanan maganda dehşeti kameralara böyle yansıdı

İzmir sokaklarında yaşanan maganda dehşeti kameralara böyle yansıdı
10 Mart 2013 00:11

İzmir’in Konak İlçesi’nde, ATV aracıyla yolda ilerleyen Mustafa Çardaklı’ya tabanca ve pompalı tüfekle ateş edip arkasındaki Enes Alpağat (9), sokaktaki Murat İşler (14), Seher Belten (5) ve Hamza Kapşığay’ın (20) yaralanmasına neden oldukları ileri sürülen 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

 

 

 

Olay, geçen yıl 22 Ekim’de, Çimentepe Mahallesi 687 sokağın içinde meydana geldi. İddiaya göre, 18 yaşındaki Zeynep K. ile nişanlısı Ahmet E., anlaşamadıkları için ayrıldı. Ardından Zeynep K., Mustafa Çardaklı ile birlikte olmaya başladı. Çardaklı, kaçırdığı Zeynep K. ile birlikte yaşamaya başladı. Ahmet E. ise eski nişanlısının Mustafa Çardaklı tarafından kaçırılmasını gurur meselesi yaptı.

 

 

 

Ahmet E., pazarcı olan babası Kemal E., 15 akrabasıyla birlikte tabanca ve pompalı tüfekle Mustafa Çardaklı’nın geçeceği sokakta beklemeye başladı. Okuldan aldığı yeğeni Enes Alpağat ve arkadaşı Tacettin Doğan’ı, ATV aracıyla evlerine bırakmaya giden Mustafa Çardaklı’ya sokaktan geçerken, Ahmet E. ve yakınları olan kişiler, pompalı tüfek ve tabancayla ateş etti. Saçmalar, ATV’nin arkasında bulunan Enes Alpağat’ın kalçası ile koluna isabet etti. Okuldan evine giden Ömer Lütfü Akat İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Murat İşler’in ayağına ve kaldırımda dedesi Selehaddin Demirtaş’ın kucağında oturmakta olan Seher Belten’in baldırına saçma ve kurşunlar isabet etti. Aynı kişiler, bir saat sonrada Hamza Kapşığay’ın başına tabanca kabzasıyla vurup yaraladı. Mahallede dehşet saçan saldırganlar, kaçarak izlerini kaybettirdi.

 

 

 

 

Polis, olayı gerçekleştiren Kemal E., Orhan E. ve Erdoğan E.’yi yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Erdoğan E. tutuklanırken, diğer ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı, sanıklar Erdoğan E., Kemal E. ve Orhan E. hakkında, ‘kasten yaralanma, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından yargılanmaları için Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.