İzmir Büyükşehir’i isteyen CHP’li vekillere kötü haber!

İzmir Büyükşehir’i isteyen CHP’li vekillere kötü haber!
7 Ocak 2019 12:29

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi bugün kadar örgütler, milletvekilleri, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ve anketler sonucunda 630 adayını açıkladı.

 

 

GÖZLER İZMİR’E ÇEVRİLDİ
CHP’de açıklanan 630 aday arasında aralarında İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana gibi büyükşehirlerin adaylarının yer almasına rağmen partinin kalesi olarak görülen İzmir’de şu ana kadar ne büyükşehir belediye başkanı ne de ilçe belediye başkanı adayı açıklanmaması dikkat çekti.

 

ADAY ENFLASYONU YAŞANIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını ilan etmesinin ardından büyükşehir için adeta aday enflasyonu yaşanıyor. Yaklaşık 10 isim resmen büyükşehir aday adaylığı için başvuruda bulunurken; aralarında milletvekillerinin de bulunduğu birçok isim ise başvuru yapmamasına rağmen adaylık için nabız yoklamaya devam ediyor.

 

 

VE KILIÇDAROĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda bugüne kadar ser verip sır vermeyen CHP Genel Başkanı sessizliğini ilk kez bozdu.

 

İlk kez yakın çevresine İzmir konusunda değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, özellikle gönlünden aday adaylığı geçiren milletvekillerini üzecek tavrını net olarak ortaya koydu.

 

“İLKE OLARAK DOĞRU DEĞİL”

 

Kılıçdaroğlu, yakın çevresine İzmir büyükşehir adaylığı düşünen milletvekillerine izin vermeyeceğini belirterek, “İlke olarak milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasını doğru bulmadığımı zaten açıklamıştım. Milletvekillerinin adaylığı konusunda şu ana kadar 2 istisna oldu. Belki en fazla bir istisna daha olabilir ama o da yine partimizin oyunun düşük olduğu bir yer için geçerli olabilir. İzmir gibi büyükşehir adayı olabilecek birçok arkadaşımızın bulunduğu bir yerde milletvekillerinden birisini aday yapmamız doğru olmaz. Buna izin veremem. Çünkü Meclis’te milletvekillerine ihtiyacımız var” ifadesini kullandığı bildirildi.

 

 

HANGİ VEKİLLERİN İSİMLERİ GEÇİYORDU?
CHP’de İzmir Büyükşehir adaylığı için Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan başta olmak üzere, İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Murat Bakan, Bedri Serter, Kamil Oktay Sındır’ın isimleri kulislerde dillendiriliyordu.

 

 

KARTLAR YENİDEN KARILACAK
Kılıçdaroğlu’nun İzmir konusundaki tavrını yakında kamuoyuna da açıklaması bekleniyor. CHP Lideri’nin, milletvekillerine adaylık konusunda yeşil ışık yakmaması İzmir büyükşehir yarışında kartların yeniden karılmasına yol açacak.

 

 

İZMİR İÇİN O FORMÜL KONUŞULUYOR

 

CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun adaylığında olduğu gibi İzmir’de de başarılı, teşkilatları ve seçmeni kucaklayacak, İYİ Parti ile yapılan ittifaka zarar vermeyecek, sağ seçmenden oy alabilecek, deneyimli bir ilçe belediye başkanının büyükşehir adaylı olarak ilan edilmesi formülünün ağır bastığı ifade ediliyor. Antalya ve Adana’da da aynı formül işletilmiş ve iki büyükşehir adayı da ilçe belediye başkanlığı yapan isimler arasından seçilmişti.

 

 

İZMİR MESAİSİ BAŞLIYOR
Bu arada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu haftadan itibaren İzmir’in adaylarının belirlenmesi konusunda görüşmelere başlayacağı öğrenildi. CHP Lideri’nin önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor.