İTÜ asistanlarından YÖK önünde eylem

İTÜ asistanlarından YÖK önünde eylem
31 Ocak 2013 15:43

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile bazı üniversitelerden gelen öğretim görevlileri ve asistanlar Ankara’da Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) önünde işten çıkarılmalarını protesto etti.

 

 

 

 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile bazı üniversitelerden gelen öğretim görevlileri ve asistanlar Ankara’da Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) önünde bir araya gelerek YÖK?ün 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 50/d maddesiyle çalıştırılan araştırma görevlilerinin yüksek lisansta üç, doktorada altı yılı tamamlayıp mezun olamadıkları takdirde işten çıkarılmalarını protesto etti.

 

 

Asistan Dayanışması grubu adı altında toplanan grup üyeleri ‘asistan kıyımına son’ pankartı açtı. Eylem yapan asistanlara bazı CHP milletvekilleri de destek verdi. Eylemde konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, asistanlara destek olmak için burada olduğunu kaydetti. TBMM’de milli eğitim komisyonunda olduğunu belirten Özkoç, konuyu genel kurula götüreceğini ifade etti.

 

 

 

 

 

Yapılan konuşmaların ardından grup adına yapılan basın açıklamasında işten atılan asistanların tekrar işe alınması istendi. Azami süre uygulamasının kaldırılması istenilen açıklamada YÖK’ten olumlu bir cevap alana kadar eylemin süreceği bildirildi.

Asistanların geceyi YÖK önünde geçirerek eylemlerini sürdürmeleri bekleniyor.