İstifa eden GS yöneticisinden ilk açıklamalar

İstifa eden GS yöneticisinden ilk açıklamalar
24 Mart 2014 21:30

Galatasaray’da istifa dilekçesini yönetime ileten yönetici Mehmet Cibara Hürriyet’e konuştu.

 

1-Bir gazete sitesinin yazdığı koca bir yalan. Ben yönetim kuruluna katılmadım. Florya’ya falan da gitmedim.

 

2-Lonra’da yaşanan olaylardan rahatsız oldum. Ben kimseye ne Lonra’da ne de Türkiye’de küfür etmedim. Başkana Gerçekleri ve yaşananları dile Getirdim. Ancak gerekli reaksiyonu göremedim. Üzerine son 1-2 gündür yalan haberler yazılıp çizildi. Kulüpten bunların yalanlanmasını istedim ama olmayınca bu kararı aldım.

 

3-Bir diğer konu ben hiç bir şekilde bazı gazetelerde yazdığı gibi futbolla ilgili bir göreve talip olmadım. Başkanın görev vermesi üzerine ve Çarşamba günü açıklanmak üzere Şükrü Ergün ile beraber bu pozisyon başkan tarafından bize teklif edildi

 

İşte Mehmet Cibara’nın özel açıklamaları…

 

BANA HAKARET VE KÜFÜR EDİLDİ

 

BEN NE LONDRA’DA NE DE TÜRKİYE’DE KİMSEYE KÜFÜR ETMEDİM ORADA 6 YÖNETİCİ VARDI

 

Bir takım gazetede çıkan haberlerin doğru olmadığını ve yalanlama beklediğimi söyledim. Bugün Saat 14.00’e kadar bekledim. Ben bugün Florya’ya falan gitmedim. Ben hiç kimseye ne Londra’da, ne de Türkiye’de hiç kimseye küfür etmedim. Buna o an orada bulunan divan kurulu başkanımız, başkan yardımcımız ve 6 yönetim kurulu üyemiz de şahittir.

 

BUGÜN FLORYA’YA GİTMEDİM

 

Bir diğer konu ben hiç bir şekilde bazı gazetelerde yazdığı gibi futbolla ilgili bir göreve talip olmadım. Başkanın görev vermesi üzerine ve Çarşamba günü açıklanmak üzere Şükrü Ergün ile beraber bu pozisyon başkan tarafından bize teklif edildi. Çarşamba günkü yönetimde bu karar imzalanacaktı. İmzalanmış bir karar yok. Prensip olarak alınan bir yönetim kararı vardı. Ben de imzalanmadan önce istifamı verdim. Bugünkü Toplantıya da katılmadım.

 

BAŞKAN İSTİFAYI KABUL ETMEDİ

 

Az önce de beni sayın başkan aradı. keşke bana daha önce söyleseydin dedi kendisi…Başkan bana niye istifa ettiğimi sordu. Bende uzun süredir üst üste gelen olayları kendisine sıraladım. Ve Galatasaray’a verimli olamayacağımı düşündüğüm için kendisine bu istifa dilekçesini sunduğumu belirttim. Ancak kendisi de bu görüşmemizden sonra bizzat benim hassas olduğum konularla ilgileneceğini gerekli kişilerle görüşeceğini ve istifamı kabul etmediğini söyledi. Ve eski görevime devam etmemi istedi.

 

Londra’da yaşanan bütün olayları anlattık sayın başkana. Orada 5-6 yönetim kurulu üyesi, Galatasaray Başkan Yardımcısı ve Divan Kurulu Başkanı da vardı. Herkesin önünde oldu bu olay.
Bana hakaret ve küfür edildi ama ben Galatasaray menfaatleri gereği orada cevap vermedim.