İstanbul'da Hayat Durdu

İstanbul'da Hayat Durdu
14 Ocak 2012 16:17

Kentte meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43’den itibaren dogalgaz verilemedi, metro ve tramvay seferleri yapılamıyor… İstanbul’un yanı sıra 4 ilde daha elektrik yok.

Kentte meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43’den itibaren dogalgaz verilemedi, metro ve tramvay seferleri yapılamıyor… İstanbul’un yanı sıra 4 ilde daha elektrik yok.

Saat 15:15’ten itibaren elektrik kesintisi bazı semtlerde giderilmeye başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşları kombilerini hemen açmamaları konusunda uyardı.

 

  
İstanbul Ulaşım AŞ’den alınan bilgiye göre, elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43’den itibaren metro ve tramvay seferleri yapılamıyor. Seferlerin normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

 

Edirne, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya’da da elektrik verilemiyor.

 

BEDAŞ: BİZLE İLGİSİ YOK

 

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) ile Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) yetkilileri, saat 13.43 itibarıyla yaşanan kesintinin kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını, konuyla ilgili Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

 

Bu arada, BEDAŞ Sistem Koordinasyon Müdürü Rana Yalçın, TEİAŞ’tan aldığı bilgiye göre, kentin Avrupa ile Anadolu yakasını birleştiren 380 kilovatlık enerji nakil hattında frekans kayması oluştuğunu ve sorunun giderilmeye çalışıldığını söyledi.

 

YÜKSEK GERİLİM HATTINDA ARIZA

 

TEİAŞ’ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında meydan gelen arızadan dolayı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ne elektrik verilemiyor.

 

TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEİAŞ’ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında arıza meydan geldiğini bildirdi.

 

Arıza nedeniyle başta Edirne olmak üzere Tekirdağ ve Kırklareli’ne elektrik verilemediğini ifade eden Erdoğan, sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti: “Genel bir kesinti. TEİAŞ’dan kaynaklanıyor. Sorunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Arıza, TEİAŞ’nin Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 154 bin voltluk yüksek gerilim hatlarındaki arızadan kaynaklanıyor. Bu nedenle Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’ye elektrik verilemiyor.”

 

İBB’DEN ÖNEMLİ UYARI

 

“Vatandaşlarımızın elektriğin gelmesinin ardından kombilerini hemen açmamaları gerekmektedir”

 

İstanbul’daki elektrik kesintisiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

 

“Bursa kaynaklı sorun nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi üzerine İstanbul’da doğalgaz verilememekte ve raylı sistem hatlarında seferler yapılamamaktadır. Ancak, yolcularımızın tahliyesinde ve nakillerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ulaşım A.Ş. Genel Müdürlüğü, İETT ile koordineli olarak çalışıyor ve yolcuların tahliyesi yapılmıştır. Şu anda Adapazarı, Gebze ve İzmit’e elektrik verilmeye başlanmıştır. Elektrik kesintisi ile ilgili sorunun giderilmesinin ardından İstanbul’da da seferler normale dönecektir. Ancak, vatandaşlarımızın elektriğin gelmesinin ardından kombilerini hemen açmamaları gerekmektedir. İstanbul’da şu an itibariyle Anadolu Yakası’nda Bostancı’ya kadar elektrik verilmeye başlandı”

 

ULAŞIMI FELÇ OLDU

 

İSTANBUL genelindeki elektrik kesintisi yüzünden ulaşımda sıkıntı yaşandı. Metro ve tramvay seferleri durunca vatandaş çözüm olarak otobüs ve dolmuşlara akın etti. İstanbul’da öğlen saatlerinde birçok ilçede elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisinin yaşandığı sırada metro ve tramvayı durması üzerine yolcular inmek zorunda kaldı. Yolculardan bazıları elektriklerin gelmesini beklerken bazıları da dolmuş, taksi ve otobüs gibi farklı ulaşım yollarını tercih etti. Kesintinin uzaması sonucunda dolmuş ve otobüs durakları doldu taştı. Tramvay ve metro duraklarındaki turnikelere ise şerit çekildi. Elektrik kesintisinden haberi olmadığı için durağa gidenler ise şaşkınlık yaşadı. Kesinti nedeniyle seferlerin durmasına isyan etti. Kesinti nedeniyle metroyu kullanamayan bazı vatandaşlar güvenlik görevlileriyle tartıştı.

 

OTOBÜSE HÜCUM ETTİLER

 

Elektrik kesintisi nedeniyle toplu taşım araçlarından sadece otobüsleri kullanmak zorunda kalan İstanbullular durakları doldurdu. Kar yağışı devam ederken soğukta uzun süre beklemek zorunda kalan yolcular tramvay ve metroyu kullanamamanın sıkıntısını yaşadı. Duraklarda bekleyen yolcular tramvay ve metroyu kullanamadıklarını ancak seferlerin neden yapılamadığını bilmediklerini anlattı. Bazı yolcular bir saati aşkın bir süredir durakta beklediğini belirterek yaşadıkları aksaklıktan duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi. Bazı yolcular ise çocuklarıyla birlikte soğuk ve kar yağışı altında beklemenin daha zor olduğunu söyledi. Tramvay girişlerindeki turnikelere güvenlik bandı çekilerek vatandaşların boş istasyonlara girmelerine izin verilmedi.

 

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN ÖNCELİĞİ; BASINA GÖRÜNTÜ VERMEMEK

 

Tramvay hattındaki elektrik kesintili aksamalar nedeniyle yapılamayan seferlerden etkilenen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Bu yoğunluğu ve vatandaşların durumunu dile getirmek için olay yerindeki basın mensupları, karşılarında tramvay hattının güvenlik görevlilerini buldu. Öncelikli olarak basın mensuplarına izinleri olup olmadığını soran görevliler, vatandaşları yönlendirme yerine görüntü çektirmemek için gazetecilerle uzun süre uğraştı.

 

 

HAVAALANINDA KALDILAR

 

İstanbul’da meydana gelen elektrik kesintileri metro ve tramvay seferlerini de etkiledi. Atatürk Havalimanı’ndan metroyu kullanmak isteyen yolcularda havalimanı durağında beklemek zorunda kaldı.

 

Meydana gelen elektrik kesintileri İstanbul’da hayatı olumsuz etkilerken Atatürk Havalimanı’ndan ulaşım için metroyu kullanmak isteyenlerde etkilendi. Yolcular ve mesaileri biten havalimanı çalışanları evlerine gitmek için durakta bekledi.

 

YOLCULAR TRAMVAY İÇİNDE BEKLEDİ

 

İstanbul’daki elektirik kesintisi Karaköy’de tramvayların yollarda kalmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar tramvayları terketmeyerek elektriğin gelmesini bekledi. İstasyonlardaki görevlilerde durum hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN TELEFONLARI KİLİTLENDİ

Elektrik kesintisinin ardından vatandaşların bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketlerinin telefon hatlarını araması sonucu hatlar kilitlenirken, BEDAŞ başta olmak üzere dağıtım şirketlerinin bazılarının web sitelerine de erişim şu an için sağlanamıyor.

 

milliyet