İstanbul sokaklarında tek başına!

İstanbul sokaklarında tek başına!
12 Kasım 2016 13:19

Suriyeli 13 yaşındaki M.A , annesini ve babasını savaşta kaybettikten sonra kaçak yollarla İstanbul’a geldi. İstanbul’da Taksim ve çevresindeki sokaklarda uyuyup ,dolaşan M.A, “Savaş nedir?” sorusuna öğrendiği Türkçesi ile “Çok kötü bir şey. Halk birbirine ateş ediyor birbirlerini vuruyor. Çok korktum. Savaş çok pis bir şeydir. IŞİD (DEAŞ), muhalifler, Esad’ın adamları birbirlerini vuruyorlar. Savaşı, IŞİD (DEAŞ) yapıyor” diye yanıt verdi.

 

 

 
BAKKALA GİTTİ GELDİĞİNDE NE EVLERİ VARDI NE DE ANNA BABASI

 

 

 

 
Suriye’deki savaştan kaçarak İstanbul’a gelen M.A isimli çocuk, İstiklal Caddesi’nde, bir iş yerinin önündeki kaldırımda uyurken objektifimize takıldı. Durumu ile ilgili sorulara yanıt vermek istemeyen M.A, koşar adımlarla uzaklaşmaya çalıştığı sırada, acı dolu hayat hikayesine dair kısa bilgiler verdi. M.A, Suriye’de bakkala gittiği sırada evlerine bomba düştüğünü, anne ve babasının patlayan evde hayatını kaybettiğini söyledi. Anne ve basını kaybettikten sonra kaçak yollarla bindiği otobüs ile İstanbul’a geldiğini söyleyen M.A, İstanbul’da sürekli olarak Taksim ve çevresinde dolaştığını bulduğu derme çatma herhangi bir yerde de uyuduğunu ifade etti.

 

 

 

AKSARAY’DAN BALİ SATIN ALIYOR

 

 
İstanbul’da 5, 6 arkadaşı olduğunu onlarla da internet kafelerde görüştüğünü, soğuk ve yağışlı havalarda ise Tarlabaşı’nda bulunan bir internet kafede uyduklarını dile getirdi. Su satarak geçimini sağladığını, hiç okula gitmediğini belirten M.A, Aksaray’daki bir iş yerinden yaşı küçük olmasına rağmen bali de satın aldığını ve kullandığını da söyledi.

 

 

 

“SAVAŞ ÇOK PİS BİR ŞEY IŞİD (DEAŞ) MUHALİFLER, ESAD’IN ADAMLARI BİRBİRLERİNİ VURUYOR”

 

 
M.A, “Savaş nedir?” sorusuna, “Çok kötü bir şey. Halk birbirine ateş ediyor birbirlerini vuruyor. Çok korktum. Savaş çok pis bir şeydir. IŞİD (DEAŞ), muhalifler, Esad’ın adamları birbirlerini vuruyorlar. Savaşı, IŞİD (DEAŞ) yapıyor” diye yanıt verdi.

 

 
Hakime TORUN/İSTANBUL,(DHA)