İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini Filiz Saraç kazandı

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini Filiz Saraç kazandı
24 Ekim 2022 07:53

İstanbul Barosu başkanlığı için 9 adayın yarıştığı seçim sona erdi. Seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç kazandı. Saraç, 144 yıllık İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.

 

 

stanbul Barosu’na kayıtlı 56 bin 944 avukatın seçmen olarak yer aldığı seçimde toplam 144 sandık kuruldu.

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için 9 adayın yarıştığı seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç kazandı.

Toplam sayılan oyun 23 bin 918 olduğu seçimde 7 bin 101 oy ile oyların yüzde 29,69’unu alan Filiz Saraç, seçimi kazandı. Hasan Kılıç oyların yüzde 27,03’ünü, Mustafa Gökan Ahi ise yüzde 19,90’ını aldı.

 

 

“HUZURUNDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

 

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşma yapan İstanbul Barosu’nun yeni başkanı Filiz Saraç, “Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu, 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onuru yaşatan İstanbul Baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından salonda “İlk kadın başkan Filiz Başkan”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı.