İstanbul, Ankara ve İzmir ilçe değerlendirmeleri başlıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir ilçe değerlendirmeleri başlıyor!
3 Ocak 2024 10:39

Mersin, Antalya, Adana, Kocaeli gibi büyükşehirler bu hafta netleşecek. Ankara, İstanbul ve İzmir’deki ilçe adaylarının da belirleneceği belirtiliyor.

 

 

Şehit haberleri sonrası yerel seçim çalışmalarına ara veren CHP, yarın yapacağı (PM) toplantısı ile aday belirleme sürecine kaldığı yerden devam edecek.

Şu ana kadar 300’ün üzerinde adayını açıklayan CHP’nin bu hafta da aralarında Mersin, Antalya, Adana, Kocaeli gibi büyükşehirlerin olduğu 150’ye yakın yerde adayını açıklaması bekleniyor. Partililer, İzmir ve Aydın’ın da yakın zamanda açıklanacağını aktarıyor.

 

 

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre bu hafta yapılacak parti meclisi ve merkez yönetim kurulu toplantısında ilçe adaylarının da ele alınacağını belirten kurmaylar, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de artık ilçeler de değerlendirilmeye başlanacak. Buralardan da adaylar açıklanacak. Bu parti meclisi sonucu hemen hemen Türkiye’nin her yerine girmiş olacağız. Daha önce büyükşehirlerin ilçelerinden fazla aday açıklamamıştık. Şimdi Antalya, Mersin, Adana’da da aday açıklaması düşünülüyor. Ancak netlik parti meclisi sonrası ortaya çıkacak” bilgisini paylaştı.

Partinin bu hafta yapacağı toplantıda, fermuar yöntemiyle belirlemeyi hedeflediği belediye meclisi üyelikleri için ön seçim hedefini de parti meclisi’nde ele alması ve bu kapsamda bir karar alınması bekleniyor. Parti Meclisi toplantısı sonrasında da ocak ayında belediye meclisi üyelikleri için ön seçimlerin başlayacağı aktarılıyor.