IŞİD’in insanlık dışı hücresi… Kadınları ‘seks kölesi’ olarak alıkoydular

IŞİD’in insanlık dışı hücresi… Kadınları ‘seks kölesi’ olarak alıkoydular
3 Eylül 2016 09:22

Suriye’nin Menbiç kentinde, IŞİD terör örgütünün, kadınları ‘seks kölesi olarak’ alıkoyduğu bir hapishane hücresi bulundu.

 

 

 

 

 

IŞİD terör örgütü, yakaladıkları bazı kadınları alıkoyarak ‘seks kölesi’ olarak kullanıyor. Sky News’un haberine göre; IŞİD militanlarının kadınlara korku dolu anlar yaşattığı, harabeyi andıran küçük bir hapishane hücresi Menbiç’te bulundu.

 

2

Duvarları Arapça dualarla kaplı, karanlık ve pislik içindeki hücre, Suriyeli muhalifler tarafından ortaya çıkarıldı. Arab 24 haber ajansına konuşan Suriye Demokratik Güçleri mensupları, kadınların ‘seks kölesi’ olarak tutulduğu 10 hücreden söz etti.

 

3

Ağır demir kapılar ardında rehin alınan kadınların yaşadığı hapishane hücresinin fotoğrafları, talihsiz tutsakların maruz kaldığı korkunç yaşam koşullarını da kanıtlar nitelikte.

 

4

Odanın içine kadınların beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla hayvanlar için kullanılan mama kapları konulduğu görülüyor. Suriyeli muhaliflerin ifadesine göre, küçük hapishane odasında uyuşturucular, doğum kontrol ilaçları ve cinsel uyarıcılar da bulundu.

 

5

Kaynak:  Cumhuriyet