‘IŞİD’i burada bitireceğiz’

‘IŞİD’i burada bitireceğiz’
26 Ağustos 2014 12:26

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’i kabul eden Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, İran’ın bölgeye silah gönderen ilk ülke olduğunu belirterek, “Peşmerge güçleri operasyonlara devam edecek. İnşallah IŞİD’i Kürdistan topraklarında bitirme şerefine nail olacağız” dedi.

 

Bağdat’ta Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar Abadi ve görev süresi dolan Başbakanı Nuri Maliki’yle görüştükten sonra Erbil kentine geçen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından karşılandı. Zarif, daha sonra Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Selahaddin İlçesi’ndeki karargahında görüştü. Barzani bölgedeki Kürt televizyonu Rudaw’ın sorusu üzerinde, “Dünya ülkelerinin yardımı olmadan da IŞİD’i yok edecek iradeye sahiptik. Ancak askeri yardımlar ulaştıkça Peşmerge Güçleri büyük zaferler kaydetti” dedi. Barzani, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peşmerge Güçler operasyonlara devam edecek. IŞİD’i Kürdistan topraklarında bitirme şerifine nail olacağız. İran, Irak Kürdistanı’na silah gönderen ilk ülke oldu.”

 

Barzani, Musul Barajı’nın IŞİD’in peşmerge güçlerinin denetiminde olduğunu bildirirken Bakan Cevad Zarif ise, IŞİD’in sadece Irak ve Suriye halkı için değil, bütün dünya için bir tehdit unsuru olduğunu bildirdi. Zarif, ülkesinin IŞİD’le ilgili endişelerini anlatırken diğer ülkelerin de IŞİD’e karşı dikkatlice mücadele etmesi gerektiğini söyledi.