‘IŞİD bütün dünyaya karşı tehdit’

‘IŞİD bütün dünyaya karşı tehdit’
26 Ekim 2015 09:23

Irak’ta IŞİD ile savaşan Bölgesel Kürt Yönetimi Zerevani Özel Kuvvetler Komutanı General Aziz Veysi, IŞİD’in tüm dünyaya karşı bir tehdit olduğunu belirterek, “Halifelerini tanımayan herkes onların hedefidir” dedi.

 

 

 

IŞİD’in Musul’u ele geçirdiği 9 Haziran 2014 tarihinden bu yana ‘Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin en seçkin birliği olarak gösterilen Zerevani Özel Kuvvetleri bir çok cephede savaşa katıldı. Özellikle Musul çevresinde görev yapan peşmerge güçlerinin Genel Komutanı General Aziz Veysi de çatışmanın başladığı ilk günden bu yana cephede yer aldı. 1.5 yıla yaklaşın süreden bu yana savaşı bizzat cepheden yöneten Aziz Veysi, IŞİD ile girilen çatışmaların çoğuna katıldı. Musul sınırında yer yer 10 metre uzaklıktaki mevzilerde savaşan General Veysi ve birliği, bugüne kadar IŞİD’ın ilerleyişini önemli ölçüde durdurdu. Bölgesel Kürt yönetiminin IŞİD’le olan 1050 kilometrelik sınırının çoğunda güvenliği sağlayan Veysi, karargahının bulunduğu Batı Dicle Cephesi’nde bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

 

Kürt bölgesinde son dönemde görülen sokak çatışmalarını değerlendiren Veysi, yazılı açıklamasında tablonun kötü göründüğünü anlattı. Olayların Kürdistan bölgesine bir faydasının olmadığını kaydeden Veysi, “Karşımızda uluslararası çapta örgütlenmiş bir oluşum var. Çok vahşi bir amaçla geliyorlar. IŞİD bütün dünyaya karşı bir tehdittir. Halifelerini tanımayan herkes onun hedefidir” dedi.

 

Bazı güçlerin IŞİD ile başaramadıklarını iç çatışma çıkararak yürütmek istediğini kaydeden Veysi, şöyle devam etti:

 

“Bu uğursuz rolü bilinçli veya bilinçsiz birilerine vermişler. İçe doğru yönlendirilen şiddet, IŞİD’e hizmet etmektir. Bundan faydalanan IŞİD olur. Onlar moral kazanır ve uğursuz amaçlarını gerçekleştirmeye daha yakın olur. Şu anki siyasi durum bizim kuvvetlerimizi etkiliyor. Bu siyaset tarzı yüzünden hepimiz elimizdeki bütün kazanımları kaybetmeyle karşı karşıyayız. Batma tehlikesi olan geminin kaptanı değiştirilmez. Şu anda fırtınada olan gemimizi selamete ulaştıracak özellik ve donanım mevcut başkanımızda vardır. Bu çerçevede ortaya çıkan tartışmanın dar siyasi çıkarlara alet edilmesi kötü birşey.”

 

 

Kaynak: Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, (DHA)