IŞİD Bağdat’ı vurdu: Üç gün yas ilan edildi

IŞİD Bağdat’ı vurdu: Üç gün yas ilan edildi
4 Temmuz 2016 08:45

Irak, Başkent Bağdat’ta dün sabaha karşı IŞİD tarafından gerçekleştirilen korkunç bir saldırıyla sarsılırken, ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi. Türk hükümeti ise Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırı için sadece 1 gün yas ilan etmişti. Güney Asya ülkesi Bangladeş de Başkent Dakka’da 20 kişinin öldüğü IŞİD saldırısı sonrası 2 gün yas tuttu.

 

 

 

IŞİD önceki gün sahur vaktine doğru Karada semtinde bir restoran ve alışveriş merkezinin bulunduğu bölgede bomba yüklü bir aracı patlattı.

Iraklı yetkililer, caddelerin kabalık olduğu bir saatte düzenlenen saldırıda en az 151 kişinin öldüğünü, yaklaşık 200 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Dinci canilerin korkunç saldırısında ölü sayısına ilişkin çelişkili haberler geldi. Al Jazeera’ye konuşan polis kaynakları ölü sayısının en az 131 olduğunu söyledi. Bazı medya organlarına göre ise bu sayı maalesef 172…
BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İBADİ’YE TAZİYE TELEFONU

 

 

Dün bombalı saldırıyla sarsılan Karada’yı ziyaret eden Irak Başbakanı Haydar el İbadi, öfkeli bir kalabalığın tepkisiyle karşılaştı. Göstericiler İbadi’nin konvoyunu taş yağmuruna tutarken, “Hırsız” sloganları attı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın taziye telefonu açtığı Iraklı mevkidaşı İbadi, daha sonra yaptığı açıklamada üç günlük ulusal yas ilan etti ve öfkeli kalabalığın tepkisini anlayışla karşıladığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım görüşmede, “Bağdat’ta yaralananlar için hert ürlü desteği vermeye hazırız. Irak’ın toprak bütünlğünün Türkiye için çok önemli. DAEŞ ortak bela” dedi. Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin de Başbakan Yıldırım’a teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

 
CESETLERİN ÇIKARILMASI İÇİN BİRKAÇ GÜNE İHTİYAÇ VAR

 

 

Patlayıcı yüklü soğutma kamyonun El Hadi merkezi yakınlarında infilak ettirilmesiyle gerçekleştiği belirtilen patlamanın, bu yıl Irak’ta düzenlenen en kanlı saldırı olduğu bildiriliyor.

AFP haber ajansına konuşan bir sivil savunma birliği üyesi, “Cesetlerin çıkarılması için birkaç güne ihtiyacımız var. Çok zor bir görev. Ölenlerin listesinde aileler olduğunu gördüm, babalar, oğullar, anneler, kızlar, tüm aileler patlamayla yok olmuş” dedi.

Beyaz Saray’dan saldırıyla ilgili yapılan açıklamada “IŞİD’in yok edilmesi için ortak çabalarımız doğrultusunda Irak halkı ve hükümetiyle birliğimizi koruyoruz” dendi.