İnternette artık online radyo dönemi başladı

İnternette artık online radyo dönemi başladı
16 Nisan 2015 14:59

Kitle iletişim araçları çok eski yıllardan beri insanların yaşamları içerisinde doğrudan etkilerde bulunuyor.

 

 

 

Özellikle de insanların haber ve iletişim gibi son derece hayati konularda önemli avantajlara sahip olabilmesine yardımcı olan kitle iletişim araçları bulunduğu dönemin teknolojik imkanları doğrultusunda şekilleniyor. Bu durumda modern dünyada yaşanan bu alanda yaşanan gelişmeler kitle iletişim araçlarında daha kaliteli çözümlerin elde edilebilmesine imkan verecek gelişim kaydedilmesinin yanı sıra yeni kitle iletişim araçlarının ortaya çıkmasına da yol açıyor.

 

 

İlk olarak insanoğlu kitle iletişim araçlarıyla yazılı olarak tanışmış ve ardından gelen ilk sesli kitle iletişim aracı olan radyo ile gelişimini sürdürmüştür. Teknolojik alanda yeni keşifler yapan dünyada televizyon zaman içerisinde kitle iletişim araçlarının en popüler öğesi haline gelmiştir. 21. yüzyılda modern teknolojinin gelişimi ile birlikte artık tüm bu kitle iletişim araçları yerine daha interaktif bir yapıya sahip olması ve modern dünyanın en önemli kavramları olan hız ve pratiklik açısından son derece önemli özelliklere sahip olması nedeni ile internet ön plana çıkmaya başladı.

 

 

Ancak son yıllarda gelişimin şekli tamamı ile insanların istek, beklenti ve gereksinimlerine yönelik olarak gerçekleştiğinden kitle iletişim araçları da birbirleri ile etkileşime giriyor. Özellikle de son yıllarda radyo ve internet gibi son derece farklı kitle iletişim araçları muhteşem bir uyum yakalama başarısını gösteriyor. Günümüz modern çağında artık insanlar interneti diğer bir kitle iletişim aracı olan radyoya erişebilmek içinde kullanmaya başladı. Özellikle de günümüzde internet üzerinde yer almakta olan canlı radyo dinle hizmetleri ile tek bir platform üzerinden tüm radyo kanallarını dinleyebilme kolaylığına sahip olunabilmesi son zamanlarda çok daha yoğun şekilde ilgi görmesine yol açıyor.

 

 

Türkiye bu alanda dünyanın lider ülkeleri arasında kendisine yer buluyor. Özellikle televizyon ve internet hegamonyası ile birlikte radyonun biraz daha geri planda kalması internetten online radyo döneminin başlaması sonucunda büyük bir kültürün geri kazanılabilmesi sağlandı. İnsanlar artık akıllı cihazları ile müzik dinlemek veya diğer radyo hizmetlerinden yararlanabilmek için bulundukları yerden internet erişim sağlayarak online olarak istedikleri radyo kanalını dinleyebiliyor.

 

 

Çok sayıda radyo kanalı farklı program tarzı, yayın akışı ve farklı dinleyici kitlesi ile birbirinden farklılıklar gösteriyor. Son dönemlerde sanal platformda en çok dinlenen radyo kanallarının başında ise Seymen FM geliyor. Özellikle de İç Anadolu bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde en yoğun şekilde dinlenen radyo kanallarının başında kendisine yer bulan radyo kanalının yayın akışında halk müziği ve oyun havaları çok daha fazla öne çıkıyor.